Judit
3 °C
7 °C

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2002.07.15. 16:27
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet a Nemzeti Színház Részvénytársaság vezérigazgatói állásának betöltésére.
A Nemzeti Színház az egyetemes magyar színházművészet legértékesebb hagyományainak továbbvitelére és megújítására hivatott, feladatainak a legkiválóbb színházművészek közreműködésével létrehozott, repertoárrendszerben játszott előadásokkal eleget tévő intézmény.

A megbízás 2003. január 1-től tölthető be és 5 évre szól. A nemzeti kulturális örökség minisztere a pályázat nyertesének egyúttal főigazgatói címet adományoz.

A vezérigazgató feladata:

- A Nemzeti Színház arculatának kialakításához szükséges - minden értékre nyitott - hosszú távú terv kidolgozása, amely meghatározza a Nemzeti Színház jövőbeli pozícióját a hazai és az egyetemes magyar színházművészetben, különös tekintettel a magyar színházművészet hagyományainak ápolására, egyúttal műhelyt és otthont teremtve a kortárs drámairodalomnak.
- Vezető munkatársaival együtt a 2003/2004. színházi évadtól kezdődően a Nemzeti Színház művészi arculatának kialakítása és formálása.
- A Nemzeti Színház működési struktúrájának produkció-központú szemlélet alapján történő kialakítása a művészi arculatnak és a kulturális piaci követelményeknek megfelelően.
- A Nemzeti Színház mint a magyar színházművészet reprezentatív intézményének a nemzetközi élvonalba emelése, nemzetközi művészi kapcsolatainak kiépítése.
- Folyamatos ifjúsági programok kialakítása és megvalósítása.

A pályázat elbírálása során előnyben részesül, aki:

- színházművészeti szakképzettséggel, vezetői gyakorlattal rendelkezik, és pályázatában megnevezi azokat a vezető munkatársait, akikkel közösen vállalkozik a pályázatban megjelölt feladatok elvégzésére; vagy
- közgazdász vagy jogász szakképzettséggel rendelkezik, vezetési gyakorlata van, jártas a színházi életben, és megnevezi azt a munkatársát, akinek feladata a színház művészi arculatának kialakítása és formálása;
- egy világnyelvet tárgyalási szinten ismer.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

- A pályázónak a Nemzeti Színház feladatrendszerére vonatkozó szakmai koncepcióját.
- A pályázatban meghatározott feladatok végrehajtására vonatkozó részletes színházszakmai, üzemszervezési, vezetési, gazdálkodási, marketing és PR elképzeléseit.

A pályázathoz csatolni kell:

- A pályázó részletes szakmai életútját.
- A pályázó iskolai végzettségét igazoló okiratok másolatát.
- Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt.
- A pályázatban név szerint megjelölt alkotó- és munkatársak szándéknyilatkozatát.
- Arra vonatkozó nyilatkozatot, hogy a pályázóval szemben nem állnak fenn a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV törvény 22-25. §-aiban foglalt összeférhetetlenségi okok.

A bérezésről a nemzeti kulturális örökség minisztere külön rendelkezik.

A pályázatot a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Humán-közszolgálati Főosztályára (1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22.) kell benyújtani 2002. október 1-ig.

A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követő 30 napon belül történik. Döntésének meghozatalához a nemzeti kulturális örökség minisztere javaslattételi joggal szakmai-szakértői bizottságot kér fel.

A pályázók részére a Nemzeti Színház vezetősége 2002. augusztus 1-jétől dokumentációt, valamint előzetes egyeztetés alapján a színház épületének megtekintésére lehetőséget biztosít.

Budapest, 2002. július 15.

Görgey Gábor
a nemzeti kulturális örökség minisztere

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?