A térség ingatlanfejlesztői Budapestre jönnek

2008.04.09. 17:22
A főváros a 4-es metró vonala menti fejlesztési lehetőségeket, a Dél-budapesti fejlesztési térséget és a város kiemelt projektjeit is bemutatják a Budapest Property Forumon.

Budapest Property Forum néven szeptemberben szervezi meg Budapesten a Közép-Kelet-európai ingatlan konferenciát és kiállítást az eddigi két konkurens, a REevolutio Budapest és a REalEast Expo - jelentették be kedden sajtótájékoztatón a két társaság vezetői, Jáki Monika és Borsi László.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester helyettes a főváros részéről szerény anyagi támogatásáról, de a szervezésben való aktív részvételről biztosította a rendezvényt, kiemelve, hogy az erők egyesítésével Budapest lehet a térség fejlesztőinek fóruma. A főváros a 4-es metró vonala menti fejlesztési lehetőségeket, a Dél-budapesti fejlesztési térséget és a város kiemelt projektjeit is bemutatja a Property Forumon.

Magyarországon 2006-ban szervezetek először olyan szakkonferenciát és kiállítást, mely a hazai és a közép-európai régió ingatlanfejlesztéseivel és piacával foglalkozott. Idén szeptemberben azonban az eddigi rendezvények szervezői együttműködése révén a Budapest Property Forum fogja képviselni ezen eseményeket. A szervezők tervei szerint szeptemberben a látogatókat a korábbi kiállítóterek sokszorosa, illetve mintegy 70 milliárd euró összértékű beruházás bemutatkozása várja, közel 150 kiállítóval. A Budapest Property Forum régiós ingatlanfejlesztési és -befektetési szakkonferencia és projektkiállítás fókuszában a városok, régiók újjáéledése szerepel, hangsúlyozva az európai források felhasználását célzó magyarországi városfejlesztési stratégiák, és fejlesztési akciók jelentőségét is.

A Budapest Property Forum 2008 nemzetközi kiállítás és szakkonferencia szeptember 17-19. között lesz.