Latindiszkó lesz Cinetrip helyett a Rudasban

2006.02.16. 18:14
Mégsem műemlékvédelmi okokból kellett új hely után néznie a Cinetrip stábjának? A fürdőigazgatóság is tulajdonos a váratlanul buliszervezésbe kezdő cégben.
"Nem volt igaz, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal nem engedélyezte a bulikat a Rudasban" - kereste meg az Indexet a Cinetrip főszervezője. Laki a múlt év végén jelentette be, hogy újraindítja a Budapest tulajdonában lévő Rudas fürdőben kifejlesztett gőzfürdős partisorozatot. Mivel azonban a felújított fürdőben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. (BGyH Rt.) igazgatójának levele szerint műemlékvédelmi okokból már nem tarthatnak partikat, a Király fürdőbe költöztek át.

Hastáncosnők jöhetnek

Laki arra a hírre figyelt fel, amiben Demszky Gábor a Rudas női napjait népszerűsítendő, rendezvények szervezésére tett javaslatot a fürdőnek.

A vízben ázós zenehallgatást meghonosító partiszervező ezek után kereste meg a BGyH Rt. igazgatóját, akitől megtudta: a Rudas nem csak, hogy tervez rendezvényeket, de szombatra már van programjuk. A Széchenyi kertet is üzemeltető Kft. latindiszkót rendez a fürdőben.

A buli szervezője, a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft. vezetője, Hantuk Mihály felajánlotta a cinetripeseknek, hogy dolgozzanak együtt, például hastáncosnőket szervezhetnének a diszkóba. Laki azonban az eltérő zenei stílusok miatt nem élt a lehetőséggel.

Megtudta viszont, hogy a műemlékvédelem valójában nem adott ki olyan rendelkezést, aminek alapján el kellett hagyniuk a frissen felújított Rudast.

Kinn és benn

"Diszkó és táncos lányok" - foglalta össze szombati programjukat Hantuk Mihály, a szervező Kft. vezetője. Puhatolózásként egyetlen estére veszik bérbe a fürdőt, és a gőzfürdős részt nem használják majd, vázolta fel a terveket.

Hantuk elmondta, cégük a BGyH Rt. több ingatlanját is bérli, így értesültek a lehetőségről.

Mivel kiderítettük, hogy a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft.-ben résztulajdonos az ingatlant bérbe adó BGyH is, kíváncsiak voltunk, ez mennyiben segítette őket. Hantuk azonban nem tudott válaszolni, mivel elmondása szerint nem ismeri a cég tulajdonviszonyait.

Szerettük volna megszólaltatni a BGyH vezetőjét, Dr. Horváth Gábort is, akinek neve egyébként szintén szerepel a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft. tulajdonosainak listáján, az igazgató azonban szabadságon volt.