Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megszorít a Sziget 2007-ben

2007.02.08. 15:33
Nem kér állami támogatást a Sziget a 2007-es, tizenötödik alkalommal megrendezett fesztiválra, a gazdasági megszorításokra hivatkozva. A költségvetést ennek ellenére növelik, és jegyáremelés is várható.

Nem pályázik idén állami támogatásra a Sziget fesztivál. Marinka Csaba, a Sziget kommunikációs vezetője az Indexnek azzal magyarázta döntésüket, hogy költségeik növekedése ellenére a támogatás nem nőtt az utóbbi évek során, illetve amúgy is gazdasági megszorítások vannak, ezért inkább függetlenek szeretnének lenni az állami kasszától. Az állami támogatás négy százalékát jelentette a költségvetésüknek, idén százalékban kifejezve még kevesebb lenne.

Az elmúlt évben 100 millió forintot kaptak az államtól, és tavalyelőtt is ugyanennyit. A támogatást Marinka szerint mindig a közszolgálati programjaira fordították, olyan nem profitorientált eseményekre, mint például a komolyzenei koncertek, a civil programok vagy a színházi előadások.

Drágulnak a jegyek

A tavalyi 2,25 milliárdos összköltségvetést idén még összesen 400 millióval megnövelik. Ebből 200 millióval a sztárprogramok költségeit emelik, abban bízva, hogy több sztárral még több embert tudnak majd a Szigetre csábítani. Még több jegy eladásával szeretnék kigazdálkodni a hiányzó támogatás összegét is. A Sziget szóvivője elmondta, tavaly 50 millió forint nyereségre tettek szert.

Marinka Csaba az Ozzfest ingyenessé tételének hírére reagálva elmondta: a Sziget nem lesz ingyenes. Sőt, a jegyekért az áfa-emelés, az infláció és a megnövekedett költségek miatt többet kell kérniük. A pontos jegyárakat később - az elővételes jegyárusítás megkezdésekor - jelentik be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?