Hétvégén tetőzik a Tilos-maraton

2007.06.08. 17:48
Évi pénzgyűjtő akcióját tartja a héten a Tilos rádió, a záróbulin egy hallgató fog kuplékat játszani a pianínóján, tömeg és dáridózás várható a West-Balkánban.

Hétfõn indult, és vasárnap estig tart még a Tilos rádió idei adománygyûjtõ akciója, a Tilos-maraton. A Corvin-sétány mögötti West-Balkánban minden nap délután 4 órától este 10-ig bárki a tilosos dj-k aláfestő zenéje közben beszélgethet a műsorkészítőkkel, ha pedig érdemesnek találja rá a rádiót, adakozhat is. Az adományok leírhatók az adóalapból, és tilosos relikviák járnak értük cserébe.

A sztori röviden

A Tilos Rádió Magyarország elsõ szabad, úgynevezett "harmadik típusú", azaz nonprofit rádiója volt, 1991-ben kezdett el sugározni. Központi bázisa az induláskor a legendás Tilos az Á nevû szórakozóhely volt a Mikszáth téren, nevét is innen kölcsönözte.

A rádió 1993-ig kalózrádióként működött, két év szünet után, 1995-ben indult el legálisan. 2000-ben lejárt a rádió földi sugárzásának joga. Ezután több, új frekvenciáért beadott pályázatuk sorra kudarcot vallott (ekkor kezdtek kábelhálózaton adni, és ekkor növelték műsoridejüket 24 órásra), de 2002-ben végül mégis megkapták a lehetõséget, és 2003 márciusa óta az FM 90,3 Mhz-es, a UPC budapesti kábelrendszerében pedig a 103,7 Mhz-es ultrarövidhullámú frekvencián sugároznak. A Tilos online is hallgatható a honlapján, ráadásul már lassan tíz éve.

Az egyhetes adománybuli zárása és csúcspontja vasárnap lesz, érdemes lenézni, egy hallgató fog kuplékat játszani a pianínóján, tömeg és dáridózás várható.