Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trigránit-revízió a kultusztárcánál

2002.07.17. 10:53
A kulturális tárca jogászokkal vizsgálja az NKÖM előző vezetése és a Trigránit Rt. között született szerződéseket - tudta meg a Magyar Hírlap.
Kocsi László, a kulturális minisztérium politikai államtitkára a napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy sokallják az állam 52 milliárd forintos kezességvállalását a Millenniumi Városközpont kulturális tömbjének megépítésére, s ezért tárgyalást kezdeményeznek a Demján Sándor vezette céggel.

Az Orbán-kormánnyal megkötött szerződés alapján a Trigránit Rt. a Nemzeti Színház mellett építendő Nemzeti Zeneterem, a Hagyományok Háza és a Modern Művészeti Múzeum felépítését kezdte meg. Bár az új épületek a Nemzeti építésekor tapasztalt munkatempónál jóval lassabban épülnek, az alapozáshoz szükséges gödröt már kiásták. Mint megírtuk, a Városközpont alapkövét Orbán és Rockenbauer Zoltán miniszter jelenlétében a választási kampány hajrájában helyezték el.

Sokorai István, a beruházást koordináló Duna Sétány Székház Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy az építkezés az érvényes szerződésnek megfelelően folyik. "Ha bármilyen jogszerű kérdés felvetődik a kulturális tárca részéről a beruházással kapcsolatban, a Trigránit áll az NKÖM rendelkezésére" - nyilatkozta Sokorai.

Az államtitkár szerint három héten belül végezhetnek a vizsgálattal, és akkor elképzelhető, hogy tárgyalni szeretnének Demján Sándorral a beruházás jövőjéről.