Val Kilmer tényleg kormányzó akar lenni

2009.02.06. 14:10 Módosítva: 2009.02.06. 15:57
Az elhízott Val Kilmer 2010-ben demokrata színekben indulna Új-Mexikó kormányzói székéért, ezzel viszont bekavarhat a helyi alkormányzónak.

Val Kilmer komolyan gondolja, hogy demokrata színekben elindul a 2010-es új-mexikói kormányzóválasztáson, miután a szintén demokrata Bill Richardsonnak 2010-ben lejár a második kormányzói ciklusa is, írja az Associated Press. Bár a színész Los Angelesben nőtt fel, több mint húsz éve Új-Mexikót tartja az otthonának.

"Nagyon értek ahhoz, hogy odafigyeljek az emberekre. Ha elindulok a választáson, biztosan én leszek Új-Mexikó kormányzója" - nyilatkozta magabiztosan Kilmer az AP munkatársának egy tea mellett. A 49 éves színész, aki az utóbbi években eléggé meghízott, azt is elmondta, hogy nem hagyományos kampányt tervez, de addig is kimegy a szavazópolgárok közé, hogy személyesen hallgathassa meg őket.

Val Kilmer jelölése azonban könnyen porszem lehet a jól működő demokrata gépezetben, mivel Diane Denish alkormányzó is indulna 2010-ben Új-Mexikó kormányzói székéért. A színész egyébként Bulgáriában adta le a szavazatát Obamára, az elnökválasztás idején ugyanis Szófiában forgatta a Fake Identity című thrillert.

A sztárt idén öt filmben láthatjuk, többek között Werner Herzog Mocskos zsaru remake-jében, és a Streets of Blood című thrillerben, ahol Sharon Stone a partnere. 2010-ben egy Mark Twainről szóló életrajzi film főszereplője lesz, 2011-ben pedig rockzenészt alakít a Mötley Crüe-ről szóló The Dirtben, ami Tommy Lee dobos önéletrajzi kötete alapján készül.