Szilvia
5 °C
16 °C

Elvben lehet Rolling Stones koncert a Felvonulási téren

2002.11.27. 14:17
A PR-iroda ingyen adná a közterületet, a várostervezési bizottság elvben hozzájárul a koncerthez, a közlekedési szakügyosztály nem. Továbbá: mi lesz a Budapest Aréna parkolójával és hol korcsolyáznak a gyerekek?
A Fővárosi Közgyűlés várostervezési bizottsága szerdai alakuló ülésén elvi hozzájárulását adta ahhoz, hogy jövő júliusban a Rolling Stones együttes belépődíjas koncertet tarthasson a Felvonulási téren és a Dózsa György úton.

A főpolgármesteri hivatal közlekedési szakügyosztálya több szempontból is elfogadhatatlannak tartja az egyhetes forgalomkorlátozást a területen, és csak a koncert napjára, július 27-re vonatkozóan ért egyet bizonyos korlátozásokkal.

A városháza PR-irodája ingyen bocsátaná a szervezők rendelkezésére a közterület használatát, a bizottság azonban erről még nem döntött.

Aréna, parkolóval

A testület egyhangúlag támogatta annak a zuglói szabályozási tervnek a közgyűlési tárgyalását, amely az új Budapest Aréna, az egykori Budapest Sportcsarnok térségét érinti. A vitában egyebek közt elhangzott, hogy a sportcsarnokban sok sportág olimpiai rendezvényeit is megtarthatnák.

Az épülethez kétszintes, több mint 1100 férőhelyes parkoló csatlakozik majd, amellyel kapcsolatban Schneller István főépítész arra hívta fel a figyelmet, hogy a fővárosnak el kellene érnie, hogy a frekventált helyen lévő parkoló egy részét, ha nincs sportrendezvény, P+R parkoló céljára lehessen igénybe venni.

Vallásos díszlet és gyerekjégpálya

A bizottság számos közterület-használati kérelem engedélyezésekor hozzájárult egy XVI. kerületi alapítványnak ahhoz a beadványához, hogy december 25-én a Kossuth téren elhelyezhessenek egy vallásos jellegű, hagyományorző szertartással összefüggő díszletet.

Mint ismert, Medgyessy Péter miniszterelnök a közgyűlés november 14-ei díszülésén bejelentette, hogy a téli iskolai szünetben a Kossuth téren jégpályát alakítanak ki a gyermekek részére. A hivatal és a bizottság illetékesei ezzel kapcsolatban azt közölték: hogy a városházára, illetve a szakbizottsághoz ez ügyben még semmilyen közterület-használati kérelem nem érkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?