Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Big Brothert panaszolják be legtöbben

2002.09.19. 11:52
A Big Brotherrel kapcsolatban érkezett a legtöbb panasz az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához az elmúlt három hónap alatt. Idén már kétszer annyian panaszkodtak a médiatestületnél, mint tavaly.
Összesen 189 nézői, hallgatói panaszt nyújtottak be az elmúlt negyed évben a médiatestület panaszbizottságához. Ez több mint a kétszerese az év ezen időszakára eső átlagnak - derült ki Szabó Ferenc, a bizottság soros elnökének csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A panaszbizottság elmúlt három hónapos tevékenységéről tartott tájékoztató szerint a legtöbben a TV2 két hete indult műsorával, a Big Brotherrel kapcsolatban tettek panaszt. Szabó kiemelte, hogy a 42 bejelentés többsége az online közvetítést kritizálta. Az internetes tartalom felett azonban az ORTT-nek egyelőre nincs hatásköre, ilyen ügyekben a sajtótörvény szerint járnak el.

A valóságshow mellett az ATV-s Tasnádi-megjelenésekkel, illetve Pannon Rádió hídblokáddal kapcsolatos közvetítésével érkezett a legtöbb kifogás.

A Panaszbizottsághoz egyelőre még mindig egyéni nézők illetve hallgatók jelentkeznek legtöbben, de az utóbbi hónapokban három alkalommal politikai párt is kifogást emelt. A civil szervezetek között a Reális Zöldek a legaktívabb panaszosok.

Szabó Ferenc szerint a megnövekedett szám a Panaszbizottság népszerűségét mutatja, de hozzátette, hogy sokan még mindig félreértelmezik a testület jogkörét.