Kezdődik az Alien vs. Predator forgatása

2003.10.27. 16:34
Egy mozifilmbe tereli össsze a 20th Century Fox a két legsikeresebb szörnyalakját: a Nyolcadik utas idegen lényét és a Ragadozó ragadozóját. A két figura korábban már találkozott egy videojátekban.
Október 28-án kezdődik az Alien vs. Predator forgatása Prágában. A 20th Century Fox filmjében együtt lesz látható a stúdió két legnépszerűbb teremtménye, a Nyolcadik utas a halál űrhajóján potyázó rovarjellegű idegen, illetve a Ragadozó-sorozatból megismert emberszabású földönkívüli.

Monitorról a vászonra

A filmet a tervek szerint 2004 augusztusában mutatják be, rendezője Paul Anderson lesz. Andersonnak nem ez az első olyan filmje, amelynek alapötletét egy akciójáték adja, hiszen ő vezette a Resident Evil és a Mortal Kombat forgatását is.

A főszerepet Sanaa Lathan játssza, a színésznő egy kutatót alakít, aki an Antarktiszon bukkan az egymással háborúzó idegen fajokra.

Az eredeti Alient H. R. Giger svájci festő és szobrász tervezte, akinek neve a negyedik rész stáblistájáról már lemaradt. A művész akkor honlapján közzétett levelében azt kívánta a Fox illetékeseinek, nőjön a tüdejükbe egy ilyen állatka.