Szilárda
0 °C
6 °C

Jackson filmet készítene A Babóból is

2003.12.03. 15:37
A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője szívesen elkészítené Tolkien A Babó című regényének filmváltozatát. A Babóban tűnik fel először Zsákos Bilbó, Gandalf és Gollam.
Peter Jackson, a Gyűrűk Ura-filmtrilógia rendezője az ausztrál news.com.au portálnak nyilatkozva elmondta: szívesen rendezne filmet J. R. R. Tolkien A Babó című regényéből is. Jackson már felvetette az ötletet a New Line Cinema filmstúdiónak, amely a Gyűrűk Urát is készítette. A stúdiót is érdekli a Babó-film terve, noha a könyv szerzői jogával kapcsolatban problémák merültek fel.

A Babó (The Hobbit) 1937-ben jelent meg, még mielőtt Tolkien nekilátott volna A Gyűrűk Ura monstre történetének. Ebben a regényben alkotta meg Zsákos Bilbó karakterét, de Gandalf, Gollam és az Egy Gyűrű is megjelenik benne.

A Gyűrűk Urának producere, Mark Ordesky szintén elképzlehetőnek tartja, hogy belefogjanak A Babóba, ám további részleteket nem árult el. Jacksonnak egyébként mindenekelőtt be kell fejeznie jelenlegi munkáját, a klasszikus King Kong újrafeldolgozását.