Batman: két új mozifilm is készülhet

2003.02.04. 08:41
A Batman és Robin után sokan úgy gondolták, a Warner Bros. nem fog több filmet forgatni a denevéremberről. A stúdióban azonban két változaton is gondolkodnak.
Az 1997-ben készült mozin még az sem segített, hogy ezúttal a Batman-jelmezt George Clooney, minden idők Ross dokija öltötte magára, illetve kevés volt a sikerhez Arnold Schwarzenegger is, aki Mr. Freeze szerepében igyekezett befagyasztani a világot.

A kritikusok és a közönség meglehetősen hűvösen fogadta a filmet, nagyon úgy nézett ki, hogy a denevérember és artista barátja kalandjai többé már nem igazán érdeklik az X-men képregényen és Star Treken felnőtt nemzedéket. Miután a film lekerült a mozik műsoráról, azt gondoltuk, hogy ezzel véget ért a Batman-széria.

A Warner Brothers azonban nem adta fel: több Batman-film előkészítő munkálatai is folynak a stúdió berkein belül. Jeff Robinov produkciós igazgató mindent megtesz annak érdekében, hogy felélessze a Batman-franchise-t.

A hírek szerint az egyik csapat Wolfgang Petersen vezetésével a Batman vs. Superman című produkción dolgozik. Petersent ugyan elszólították a Trója című, nagyszabású történelmi film munkálatai, azonban nemrég azt nyilatkozta, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a két képregényhőst - Batmant és Supermant - összehozza egy igazán jó mozifilmben.

Darren Aronofsky és Frank Stack ehelyett inkább Batman első éveit vinnék filmre, hogy ismét elmesélhessék a nézőknek Jack Napier, azaz Joker és Bruce Wayne első találkozásának történetét.

Emellett azonban ott van az egyetlen életben maradt főgonosz, a Macskanő is, aki szintén alkalmasnak látszik egy önálló film főszerepére. Michelle Pfeiffer azonban nem vállalta a szerepet, helyette Hale Berry vagy Ashley Judd alakítaná a cicust. A visszajelzések alapján azonban a rajongók ennek egyáltalán nem örülnek, ők Pfeiffert szeretnék viszontlátni.

Azt nem tudni, hogy melyik produkció fogja megkapni elsőként a zöld lámpát a stúdiótól, azonban nemrég a Warner Bros. szerződést írt alá Chris Nolan rendezővel, aki a Memento című különös dramaturgiájú filmjével vált ismerté Hollywoodban.