Gusztáv
3 °C
6 °C

Rajzfilmen a Csillagok Háborúja

2004.07.19. 16:30
Clone Wars (Klónok háborúja) címmel forgatják a Csillagok háborúja című film alapján készült rajzfilmsorozatot.
A rajzfilmben a Csillagok háborúja című mozifilm szereplői, Yoda, Obi-Wan Kenobi, Padmé Amidala, Mace Windu, Anakin Skywalker és sokan mások küzdenek a köztársaság és a szeparatisták csatájában, a rajzfigurák azonban saját arccal, saját karakterrel jelentkeznek.

A 12 perces részekből álló sorozat időben a Csillagok háborúja mozifilm II. epizódját, a Klónok támadását követő időszakba kalauzolja a nézőt, a Csillagok Háborúja régóta várt III. epizódját közvetlenül megelőző évekbe.

2005-től a Cartoon Networkön

A történet a polgárháború idején játszódik, amikor a régi köztársaságot gonosz erők szeparatista mozgalma fenyegeti. Megjelenik egy új figura is, a készülő mozifilm III. részének egyik főszereplője, a cselszövő Grievous tábornok, aki a szeparatista sereg vezetője.

A Clone Wars sorozatot a Lucasfilm és Gennady Tartakovsky, a Cartoon Network díjnyertes rajzolója jegyzi. Tartakovsky (Samurai Jack, Dexter laboratóriuma) egyúttal rendezője, forgatókönyvírója és producere is a rajzfilm-sorozatnak, amelynek epizódjai 2005 márciusától kerülnek a magyarul is megszólaló népszerű gyermekcsatorna, a Cartoon Network képernyőjére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!