Harrison Ford 60 évesen is Indiana Jones

2002.06.22. 16:30
Harrison Ford nemrég úgy nyilatkozott a Cinescape Online-nak, hogy fenntartásai vannak az Indiana Jones negyedik folytatásával kapcsolatban. Ugyan egy szóval sem mondta, hogy bizonytalan lenne, vajon képes lesz-e még egyszer (vélhetően utoljára) eljátszani a régészprofesszor szerepét, azonban nem is tűnt túl derűlátónak az amerikai színész.
Harrison Ford
Spielberg és Lucas elszántan készül a negyedik epizód forgatására, a film forgatókönyvét Frank Darabont fogja írni, aki hamarosan csatlakozik a csapathoz. Lucas producerként írányítja a film készítését, míg Spielberg a rendezői feladatokat látja majd el. Egyértelműen a hatvanéves Ford lesz a legnehezebb helyzetben, mivel a nézők ugyanazt az Indiana Jonest szeretnék viszontlátni a vásznon, akitől 1989-ben, Az utolsó kereszteslovag záróképsoraiban elbúcsúztak.

Ford szavaiból kiderült az is, hogy nagyon sok múlik a jó forgatókönyvön. Csak abban az esetben állnak neki a filmnek, ha már kezükben van egy olyan végleges változat, amely a készítők és vélhetően a rajongók tetszését is elnyeri majd.

Arról a meglehetősen komoly problémáról Ford, hogy a jövő hónapban tölti be a 60. évét, így beszélt:

- A nézőknek meg kell érteniük és el kell ismerniük azt, hogy Indiana Jones öregebb lett. De ennek ellenére ő még mindig ugyanaz, mint volt korábban, ugyanazon válaszutak elé áll, és a megszokott képességeit használja, hogy győzedelmeskedjen. Nem hiszem, hogy a korom problémát fog okozni, személy szerint nem érzem, hogy az idő múlása jelentené a legnagyobb kihívást.

A filmet a tervek szerint 2005-ben, tehát három év múlva mutatják majd be, a forgatás 2004 májusában kezdődik. Ha minden igaz, akkor Jones apjaként visszatér Sean Connery, valamint Kate Capshaw, aki egyrészt ismerős lehet úgy, mint Willie Scott kisasszony, egy korábbi Indiana Jones filmből, A végzet templomából, de akár úgy is, mint Mrs. Spielberg.