Aliz
6 °C
14 °C

Klónjézust minden háztartásba!

2006.07.20. 21:41
A Galaktika magazin júliusi számának központi témája a sport, mely a jövőben sem tűnhet el, de vajon miben változik meg? Sport az űrben és más bolygókon? Űrgolf? Az ember és a technika harca?

A júliusi számban új kisregény indul, az amerikai aranykor egy Magyarországon méltatlanul kevéssé ismert klasszikusától, Stanley G. Weinbaumtól. A Parazitabolygó a Vénuszon élő földi telepesek viszontagságait mutatja be, örökös harcukat az idegen bolygó agresszív élővilágával.

Gigászi galaktikus szövetség

Ian McDonald novellája, a Győzelem a havi témához, a sporthoz kapcsolódik. Egy futóval ismertet meg minket, aki a profivá válás útján mind többet kell föladjon önmagából. De vajon meddig folytathatja ezt? Másik, a témához kapcsolódó elbeszélés Bob Shawtól az Álomharcos, mely a jövő újfajta küzdősportjáról szól. Ebben a versenyzők különleges szellemi erejüket mérik össze a zsúfolt arénában.

K. D. Wentworth humoros írása, a Fel, támadás! egy olyan abszurd világot mutat be, ahol a klónozás mindennapossá vált, így akár Jézusból is juthat minden háztartásba. De vajon milyen lehet a mindennapi élet a Megváltóval? Szűcs László Az új ember című az új munkahelyre került fiatalember beilleszkedési problémáiról szól, melyeket tovább súlyosbít teljes amnéziája.

Keresd a macskát! - szólít föl minket Michael Swanwick, Szőrplusz és Darger újabb kalandjainak címében. A két gazfickó ezúttal Párizsban bukkan föl, és magát az Eiffel-tornyot akarja meglovasítani. A retrórovatban Robert Silverberg Gyújtópont című elbeszélése, melyben egy gigászi galaktikus szövetség kerül diplomáciai konfliktusba a Földdel egy különleges bolygó tulajdonjogáért.

Minielefánt és Barbie-lovacska

Számtalan, a nem túl távoli jövőben játszódó filmben bukkan fel a háttérben valamilyen különleges állat: 20 centi magas elefánt, Barbie-méretű élő lovacska, szobai akváriumban úszkáló bálna. A klónozásról szóló cikkből kiderül, hogy a genetikusok nem állnak már messze ettől a céltól. De még vadabb terveik is vannak. A háziállat-klónozással foglalkozó amerikai GeneDupe biotechnológiai vállalat tudósai mitológiai élőlények génkészletének számítógépes modelljét hozták létre valódi állatok DNS-adataiból.

A sci-fi rovat bemutatja a készülő átlátszó monitort, a szemüvegként használható tévét, és a zenelejátszóval együttműködő futócipőt. A játékrovatban olvashatnak a robotok számára szintén most megrendezett futballtornáról, a filmrovatban pedig a Babylon5 kultikus, többszörös Hugo- és Emmy-díjas sorozat kulisszatitkaival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?