Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lucas: nem tilos a szex a Jediknek

2002.05.16. 15:05
Szerzetesszerű életformájuk ellenére egyáltalán nem tilos a Jedi-lovagok számára a szexuális élet - nyilatkozta George Lucas, a Star Wars-univerzum megteremtője.
Nem élnek cölibátusban a fénykard mesterei, bár az eddigi öt Star Wars-epizódban még soha nem láthattunk házasságban élő Jedi-lovagot. Lucas A Klónok támadásának premierjét megelőző sajtótájékoztatón cáfolta a félreértést, noha leszögezte: az önző, aszimmetrikus kapcsolatot nem engedi meg a Jedi-kódex - adta hírül az Ananova hírügynökség.

Samuel L. Jackson, Mace Windu Jedi-lovag megformálója elmondta: úgy tekint szerepére, mint egy Shaolin-papra. - Látom az összefüggést a meditáció, a munka és a kiképzés között. És amikor akcióra kerül a sor, az határozott cselekvést jelent - világította meg a hasonlatot az első fekete bőrű Jedi alakítója.

A Star Wars-előzménytrilógia második része május 16-án kerül a mozikba; ebben az epizódban tanúi lehetünk Anakin Skywalker (Hayden Christensen) és Padme Amidala (Natalie Portman) románcának - a cölibátust egyértelműen cáfoló jelenetre azonban nem kerül sor.