Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A halál 72 órája

2002.09.25. 15:16
A Rolling Stone egyik újságírójának sikerült belekukkantania a következő Mátrix-film forgatókönyvébe. Legalábbis a magazinban megjelent cikkben számos olyan filmbéli eseményről ír, amelyet eddig a stúdió titokban tartott.
A Matrix Reloaded 72 óra történetét fogja elmesélni. Neoék számítása szerint ugyanis három nap elég, hogy negyedmillió ellenséges szonda rábukkanjon és elpusztítsa Ziont, az emberi világ utolsó végvárát a Földön. Bolygónk addigra - mint az első részből kiderült - egyetlen összefüggő mentális börtönné alakult át, ahol az emberek egy tartály mélyén fekve, virtuális világban élik életüket, mit sem tudva a valóságról.

Neót, aki az előző részben nemcsak a valóságot, de a Mátrix működését is megismerte és immáron hatalma van fölötte, befolyásolni tudja a virtuális világ történéseit, rémálmokat lát. A nyomasztó látomások Trinity halálát jósolják, ám Neónak sikerül megmentenie a halálos fenyegetéstől a lányt. Hogy hogyan, az egyelőre titok marad, mivel a Rolling Stone riportere nem írt erről a kitérőről. Viszont a Reloadban megtörténik az, ami elmaradt az első részben: Neo és Trinity végre egymáséi lesznek, a szerelmi jelenet impozáns helyszínen, egy magmával "bélelt" barlangban következik be, közben pedig egy törzsi tánc jeleneteit vágják be a Wachowski-fivérek. Talán mindez már Zionban történik?

ülőalkalmatosság

Akik a látványos akciójelenetekért szeretik a filmet, azok megnyugodhatnak, még több spéci trükkel megspékelt harcot láthatnak. Neo ugyanis immár tisztában van különleges képességével, tudja irányítani a Mátrixot, kapkodja a golyókat, futkos a falakon, spirálvonalban körbetekeri maga körül a kamerát. A töltények ismét lassítva fognak koppanni a kamera lencséjén. A két testvér szerint ráadásul új elemek is bekerülnek a látványarzenálba: sikerült ugyanis megoldaniuk, hogy bemutassák, amint Neo a puskagolyó sebességével átszalad ellenségei között. És hát lesz autós üldözés is, a filmből közel 15 percben a száguldó járműveké lesz a főszerep.

Bekerült az idén oly népszerű klón-téma is a filmbe. A korábban kiszivárgott információk alapján tudni lehetett, hogy Neo a pókerarcú Smith ügynök több másolatával fog harcolni. Most már azt is tudjuk, hogy Neo is több példányban érkezik a találkozóra, így láthatjuk majd tizenkét Smith ügynök harcát a tizenkét Neóval. A filmben megint nem lesz híja a frappáns beszólásoknak, a forgatókönyv szerint Neo csak ennyit mondd majd a Smith-klónokat meglátva: "Hm... programfrissítés?".

Neo bejön
A filmben megjelenik egy albínó ikerpár is, akik ellentétben a többi emberrel, szabadon tudják változtatni külalakjukat. Legtöbbször persze hús-vér emberi lényként találkozunk majd velük, de előfordul, hogy légies alakban támadnak Neóra egy föld alatti garázsban.

Új szereplőként tűnik fel a Mátrix isteni tulajdonságokkal megáldott tervezője, az Építész, valamint egy Kulcskészítő nevet viselő japán mester. Utóbbi figurának "kulcsszerepe" lesz Zion megmentésében, ugyanis csak ő ismeri a "Forrás" helyét. Azonban őt foglyul ejtette, és rabságban tartja a gonosz Merovingi (roppant féltékeny feleségét Monica Bellucci alakítja majd a filmben), akit persze le kell győzni. Azt nem tudjuk, hogy a szépséges királylány végül melyik lovagot választja. Ebben a világban bármi megtörténhet.

A Jada Pinkett Smith alakította Niobe figuráját illetően szintén okosabbak vagyunk már: ő Morpheus egykori barátnője, míg a Kölyök (the Kid; Clayton Watson) egy fiatal fiú, aki istenként tiszteli Neót. A Kölyöknek a hírek szerint a Matrix Revolutionsben, a harmadik epizódban jut majd jelentősebb szerep, amelyet A birodalom visszavághoz hasonlóan sötét végű Matrix Reloaded után fél évvel, 2003 novemberében mutatnak be.

Forrás: Cinematrix