Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Keanu Reeves újból kiválasztottat játszik

2003.11.27. 14:58
Neo új filmjében nem a Mátrixból, hanem a pokolból menekül, de a hitről megint sokat fog beszélni.
Hetedik hete forgatják Keanu Reeves legújabb filmjét, a Hellblazer című képregényen alapuló Constantine-t, és az általa játszott karakter ismét menekül, csak ezúttal nem a Mátrixból, hanem a pokolból. Akár a Mátrix-trilógiában, a hit itt is fontos szerepet játszik.

Reeves és az ördög
Reeves és az ördög
Egy elátkozott figurát játszom, aki próbál a pokol elől menekülni" - nyilatkozta Reeves a Sci Fi Wire-nek a természetfeletti képességekkel bíró John Constantine-ról, aki mikor egy Angela Dodson nevű rendőrnővel (Rachel Weisz) nyomozni kezd utóbbi ikertestvérének (szintén Rachel Weisz) rejtélyes öngyilkossága ügyében, démonok és angyalok lakta különös világra bukkan a mai Los Angeles mögött, ahol egyre érik egymást a másvilági katasztrófák.

A filmben elhangzik egy sor, amely úgy szól, hogy "Istennek mindnyájunkkal terve van, és ez van, akinek tetszik, van, akinek nem", és Reeves szerint Constantine az utóbbi csoportba tartozik. Nem érti, miért neki kell kislányokból kiűzni a démonokat, mivel - mint azzal egy másik karakter, Gabriel (Tilda Swinton) szembesíti - hiányzik belőle a hit.

A Constatine tehát sötét film lesz, az egyik jelenetben Reeves például egy démonnal szeretkezik, de míg például a Mátrix-filmek R minősítést kaptak, azaz a 17 éven aluli nézőket csak a szüleikkel engedték be a mozikba, addig a Constantine-nál azt szeretnék, ha a korhatár 13 év lenne.

Cinematrix