Átjáró Sci-fi Nap a MOM Parkban

2003.02.19. 12:22
Nagyszabású sci-fi napot szervez az Átjáró SF&F magazin, melynek neves magyar előadói mellett díszvendége lesz Patrick Stewart, angol filmszínész, akit a közönség több sikeres mozifilmje mellett leginkább a Star Trek - The Next Generation Picard kapitányaként ismerhet.
Egy évvel ezelőtt, 2002 februárjában indult útnak az ÁtjáróSF Magazin, a hazai science-fiction és fantasy élet folyóirata. A magazin szerkesztősége az olvasókkal és a fantasztikumot kedvelőkkel közösen kívánja megünnepelni a jeles eseményt: Átjáró SF&F Nap néven egész napos rendezvényt szervez a MOM Park Palace Cinema mozijában február 23-án, remélve, hogy az értékes és szórakoztató programok mellett sikerül az érdeklődőket a fantasztikum sokféle ágával és megjelenési formájával (film, könyv, számítógépes játék, szerep- és kártyajáték stb.) megismertetni.

Patrick Stewart
A rendezvény díszvendége Patrick Stewart, akit a magyar nézőközönség a népszerű Star Trek sorozat Picard kapitánya mellett olyan filmekből ismerhet, mint Az Excalibur (1981), a David Lynch rendezte Dűne, az L. A. Story. 1997-ben két filmben is főszerepet játszott, Mel Gibson ellenfelét alakította az Összeesküvés-elméletben, valamint a Lángelmékben Rafe Bentley-t. Három évvel ezelőtt mutatták be az egyik népszerű képregény alapján készített mozit, az X-ment. Stewart jelenleg Glenn Close-zal közösen Az oroszlán télen című filmet forgatja Budapesten, ebben II. Henriket alakítja. A Shakespeare-adaptáció rendezője Andrej Koncsalovszkij.

Az Átjáró Napon többek között hallható lesz előadás időutazásról, a Columbia katasztrófájáról, az európai SF és F-filmek jövőjéről, Patrick Stewartról és Picard kapitányról. Vendégeink lesznek a The Next Generation szinkronszínészei, Gáspár András, Novák Csanád, Böszörményi Gyula és Fonyódi Tibor író, dr. Horváth András, a Planetárium igazgatója, dr. Torkos Attila irodalmár, Németh Attila, a Möbius kiadó vezetője. A Camelot kiadó Gyűrűk Ura kártyajátékkal és a Guardians-szel érkezik, a Beholder Kiadó pedig a Hatalom Kártyáit hozza, s a Túlélők Földjéből tart bemutatót. A Gamestar és a Netropolis folyamatos számítógépes játékokkal szórakoztatja a vendégeket, s óránként hirdetnek nyerteseket.

Az Átjáró Nap helyszíne a MOM Park multiplex mozija, annak előtere, s három moziterme. A rendezvény február 23-án délelőtt fél 10-től várja a látogatókat egészen esti 11 óráig. A Palace termeiben faltól-falig tartó mozivásznak és a fejlett hangtechnika teszi lehetővé a még teljesebb szórakozást. Az Átjáró Napon a mozikedvelők megtekinthetik a Faculty, a Star Wars II - A klónok támadása, az AI - Mesterséges értelem, a Tigris és sárkány és a Vidocq című filmeket. Csemege lehet A kárhozottak királynője és a Ga-ga, avagy a civilizáció vége című mozifilm. A Palace snackbárral is rendelkezik.