Új szereplők, régi szerepek a Terminátor 3-ban

2003.06.30. 13:14
Linda Hamilton egyszerűen kiírták a folytatásból, Edward Furlong viszont drogfüggősége miatt nem kapta meg a szerepet.
Jonathan Mostow legutóbb feltárta, hogy a Terminátor mozisorozat harmadik részéből miért hiányzik egy olyan meghatározó szereplő, mint Linda Hamilton. –adta hírül a Cinematrix.

Mostow, a film rendezője kezdetben kimondottan ragaszkodott az első két részben Sarah Connort játszó Hamiltonhoz, és most a Jam! Showbiz nevű kanadai site-nak úgy nyilatkozott, hogy amikor felkínálták neki a film rendezését, azonnal kijelentette, hogy szüksége van Hamiltonra, de ahogy elmélyült a forgatókönyvben, ráébredt, hogy az új rész olyan erősen épít John Connor figurájára, hogy anyjának, Sarah-nak a legjobb esetben is csak másodhegedűsi szerep jutna. Emiatt végül előzetes terveivel ellentétben nem írta bele a sztoriba a Linda Hamilton által játszott figurát, mert úgy érezte, ez sem „Lindával, sem a rajongóival szemben nem lett volna fair”.

Edward Furlong
Edward Furlong esete némiképp más: mint a fentiekből kiderül, a T2-ben általa alakított John Connor karaktere az új epizódból sem hiányzik, csak éppenséggel már nem Furlong, hanem a Hálószobában című filmből ismert Nick Stahl játssza. Mostow nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a cserét Furlong komoly drog- és alkoholproblémái miatt hajtották végre, csupán annyit mondott, hogy Furlong fantasztikusan játszotta a 13 éves Connort a Terminator második részében. Stahlt szintén megdicsérte, majd kifejtette, hogy akár kultikus szerepeket is lehet más színészekre bízni: „Mindenki azt mondta, hogy a Hannibalt nem lehet megcsinálni Jodie Foster nélkül, Julianne Moore mégis már az első jelenete első percében uralta a figurát, és meggyőzte a nézőket.”

A szakmai vetítések tapasztalatai alapján úgy tűnik, nem tévedett Jonathan Mostow, hiszen a kritikusok szinte kivéltél nélkül dicsérő jelzőkkel halmozták el Nick Stahlt. A filmet, amelynek látványvilága sokak szerint felülmúlja még a Mátrix második részének forradalmi jeleneteit is, július 2-án mutatják be az egyesült Államokban, de Magyarországon csak másfél hónappal később, augusztus 21-én debütál.