400 ezren a Sting-koncerten

2004.06.06. 00:49
Az MTI a rendőrség hivatalos tömegbecslőire hivatkozva azt közölte, hogy 350 - 400 000 ember zsúfolódott össze a budapesti Felvonulási téren és környékén a szombat esti Sting-koncertre.
A rendőrség becslése szerint 350-400 000 ember zsúfolódott össze a Felvonulási téren, hogy egy Sting-koncert keretében ünnepelje a Westel T-Mobile-lá válását. A rendőrség nagytekintélyű tömegbecslő szakembereit az sem zavarta a becslésben, hogy bármely Budapest térképen egy vonalzó (vagy akár cérnaszál) segítségével ellenőrizhető: a koncerthelyszín területe körülbelül 40 000 négyzetméter lehet, tehát a Hősök terétől majdnem a Gorkíj fasorig négyzetméterenként tíz embernek kellett volna állnia, ami elég kellemetlen dolog.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Ettől függetlenül este nyolc után már gyalog sem lehetett megközelíteni a Felvonulási teret, mivel a színpad felé vezető utat a rendőrök a tömeg miatt lezárták, így csak a szerencsésebbek pillanthatták meg Oláh Ibolya legendás piramisszegecses övét.

A rendőrök kordont vontak a színpad mögött is a Műjégpálya és a Műcsarnok közé, amelyen át csak meghívóval lehetett átjutni. Persze Somló Tamás bohócszámáért és Geszti Péter értő rappeléséért ez is megérte.

Rendőrkordon sorakozott még fel a Műcsarnok és a Dózsa György úti házak között.

Negyedik budapesti fellépése volt

A brit énekes-basszusgitáros, a Police együttes egykori vezéregyénisége koncertkörútjának egyik állomásaként érkezett Budapestre. A halláskárosodásilag beethoveni pályán haladó, az esőerdők iránti olthatatlan szerelméről is ismert Sting nem először koncertezett Budapesten, legutóbb csaknem napra pontosan négy évvel ezelőtt lépett fel a Kisstadionban.

Előtte 1996-ban ugyanott, 1988-ban pedig a Népstadionban telt ház előtt szerepelt Bruce Springsteennel, Peter Gabriellel és Tracy Chapmannel együtt az Amnesty International világ körüli turnéján.