Michael Jackson szóvivője lemondott

2003.12.30. 11:46
A pedofíliával vádolt Michael Jackson szóvivője Stuart Beckerman hétfőn lemondott, miután a popsztár úgy nyilatkozott, hogy nem tartja elítélendőnek, ha valaki együtt alszik egy kisgyerekkel.
Beckerman nyilatkozata szerint stratégiai különbségei adódtak az énekes csapatának többi tagjával. A szóvivő nem árult el többet a nézeteltérésekről, és arról sem, hogy ki lép utána a 45 éves szórakoztatóművész szolgálatába. Beckerman még hozzátette: "Szeretem Michael Jacksont és a rajongóit!"

#alt#A hivatalosan kiskorú szexuális molesztálásával vádolt popsztár a CBS News televíziós interjújában tagadta a vádakat és a durva rendőrségi bánásmódra panaszkodott.

Jackson hozzátette, hogy még mindig nem lát abban semmi rosszat, ha valaki együtt alszik egy gyerekkel. Nem aludt együtt az őt vádló Gavin Arvizóval sem, de ha azt tette volna, az is természetes lenne.

Jelen volt az interjúnál Jackson ügyvédje, Mark Geragos, és egy alkalommal megakadályozta, hogy védence válaszoljon a riporter, Ed Bradley kérdésére. Geragos azóta nem nyilatkozott a sajtónak.

A kaliforniai Santa Barbara megye ügyésze csütörtökön jelentette be, hogy összesen kilenc vádpontot fogalmaztak meg az énekes ellen, ezek közül hét a szexuális zaklatásra vonatkozik, kettő pedig abból áll, hogy bűnös szándékkal alkoholt itatott a gyermekkel.

Ha bűnösnek találják, a kilenc vádpont alapján összesen 24 év börtönnel sújthatják a világhírű popsztárt.