Öngyilkossága előtt megerőszakolhatták a dél-koreai színésznőt

2009.03.17. 15:13 Módosítva: 2009.03.17. 16:43
Vizsgálatot kezdett a dél-koreai színészszövetség, miután előkerült annak a színésznőnek a búcsúlevele, aki március elején lett öngyilkos. A még nem hitelesített írás szerint a nőt arra kényszerítették, hogy a szórakoztatóipar befolyásos alakjaival szexeljen.

Megerőszakolták és pénzügyileg is sakkban tartották a szöuli média befolyásos alakjai a közelmúltban öngyilkosságot elkövetett népszerű dél-koreai színésznőt, áll a napokban napvilágra került, még nem hitelesített búcsúleveléből.

6a0109d07da422000e01101633c48f860c-320pi

A 27 éves Dzang Dza-Jeon március 7-én akasztotta fel magát Szöul-környéki otthonában. Halálhíre sokakat megdöbbentett, mivel a fiatal színésznő épp mostanában futott be a Boys Over Flowers című romantikus tévésorozattal.

Szexre kényszerítették, miközben alig keresett

Egykori menedzsere a minap állt elő azzal a tizenkét oldalas levéllel, amelyet állítása szerint Dzang írt neki még februárban. A levél tartalmát a hét végén ismertette a KBS tévécsatorna, amelyen Dzang sorozata futott. Az írás részletesen beszámol arról, hogyan parancsoltak rá, hogy szexuális szívességeket tegyen befolyásos embereknek, köztük egy tévéproducernek és szórakoztatóipari nagyságoknak. Egyszer egy golftúrán kényszerítették erre, és előtte még le is itatták.

"Én tehetetlen fiatal színésznő vagyok, aki nem tud változtatni azon, ami annyira nyilvánvalóan rossz" - szerepelt a levélben. A színésznő azt is leírta, hogy alig keresett valamit, és még azt sem tudhatta, hogy mennyi a bevétele, mert az ügynöke nem engedett neki bepillantást a pénzügyeibe.

A rendőrség bejelentette, amennyiben bebizonyosodik, hogy a levelet valóban Dzang írta, az abban szereplő összes érintettet ki fogják kérdezni, és megbüntetik, aki bűnösnek bizonyul.

Máskor is zsaroltak dél-koreai színésznőket

A dél-koreai női hírességek gyakran panaszkodnak arra, hogy nincs más választásuk, mint megtenni, amit parancsolnak nekik, különben nem válhatnának jól kereső sztárokká.

Az utóbbi években számos szexvideó került fel az internetre olyan dél-koreai női sztárokról, akiket ügynökeik vagy menedzsereik kényszerítettek a felvételen való részvételre, hogy később ezzel zsarolhassák, illetve tarthassák sakkban őket.

A színésszövetség is lépett

"Reméljük, hogy a dolog hamisnak bizonyul, de ha mégis valódi lenne, azonnal tenni kell valamit" - jelentette ki a koreai televíziós, film- és színészszövetség a levéllel kapcsolatos hétfői sajtóközleményében, amelyből az is kiderült, hogy saját vizsgálatot kezdenek az olyan további esetek felderítésére, amikor színészek szexuális erőszak vagy pénzügyi zsarolás áldozataivá válhattak.

A fellelt tetteseket azonnal átadják a hatóságoknak - ígérték a szervezet képviselői.