Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

George Harrison posztumusz csillagot kapott a Hírességek sétányán

2009.04.15. 08:52 Módosítva: 2009-04-15 08:57:24
A nyugodt Beatle 16 éves korában csatlakozott az együttes elődjéhez.

Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán George Harrison, a legendás Beatles együttes néhai gitárosa.

A helyi idő szerint kedden tartott emlékünnepségen jelen volt a 2001-ben, 58 éves korában rákbetegségben elhunyt zenész özvegye, Olivia Harrison és fia, Dhani. Megjelent egykori zenésztársa, Paul McCartney is, a Beatles másik életben lévő egykori tagja, Ringo Starr viszont távol maradt az ünnepségtől.

A Beatles együttessel Harrison már megkapta a hírességeknek járó csillagot a híres sétányon, de személyre szólóan eddig csak az 1980-ban egy őrült rajongója által meggyilkolt John Lennon emlékét örökítették meg ily módon.

Harrison csillagát a Capitol lemeztársaság épülete előtt helyezték el. Ő a 2382. a hírességek sorában, akikről megemlékeznek a nevezetes sétányon.

A visszahúzódó George Harrison a nyugodt Beatle nevet érdemelte ki. Már 16 éves korában csatlakozott a Beatles elődjéhez, a The Quarrymenhez.

A Beatles 1970-es feloszlása után sikeres szólókarriert indított, az All Things Must Pass és The Concert For Bangla Desh című albumokkal, a Cloud Nine és Brainwashed című dalokkal írta be a nevét a rocktörténelembe. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján Bob Dylannel, Roy Orbisonnal, Tom Pettyvel és Jeff Lynne-nal együtt tagja volt a Traveling Wilburys csapatnak és sikeres lemezt készítettek ezzel a címmel.