Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Újra koncertezik a Roxette

2009.05.06. 16:14 Módosítva: 2009.05.06. 16:30
Hét év után megint élőben cseng majd a Listen to your heart, az It must have been love, a Joyride, a Sleeping in my car vagy a Look. Hello, you fool, I love you.

A 90-es évek rendkívül sikeres svéd duója hivatalos oldalán hirdeti, hogy visszatértek, és megkezdik koncertsorozatukat. Per Gessle és Marie Fredriksson hosszú évekig zenéltek együtt, a Roxette működését hét évvel ezelőtt az énekesnő rákbetegsége miatt szakították meg, ebből azóta szerencsésen felgyógyult.

A Svenska Dagbladet svéd napilap szerint Fredriksson már szerdán fellép meglepetésvendégként Per Gessle egyik amsterdami koncertjén. A Roxette legnagyobb slágerei közé tartozik a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love, a Sleeping In My Car vagy a Look. Eddig világszerte több mint 55 millió albumot adtak el.

Hallgass a szívedre!

A Night of the Proms nevű, új koncertsorozatukban a klasszikus zene találkozik a pop-, a rock- és a soulzenével, klasszikus dallamok ötvöződnek öt évtized filmzenéivel és slágereivel - ígérik. A popzenészeket a 75 tagú Il Novocento szimfonikus zenekar és a Fine Fleur kórus kíséri Robert Groslot vezetésével. Belgiumban és Hollandiában már több mint húsz koncert időpontját rögzítették.

Marie és Per először 1981-ben léptek fel együtt, akkor még Gyllene Tider néven. A Roxette-nek 1986-ban jelent meg az első nagylemeze, a Pearls of Passion. A nemzetközi piacra 1988-ban törtek be, első nagyobb slágerük a Look volt. Ezután a kilencvenes években ontották magukból a közkedvelt dallamos rockszámokat.