A rendőrség nem zárta ki Jacko meggyilkolását

2009.07.10. 09:38
A Michael Jackson halálát vizsgáló nyomozók kikérték a gyanús körülmények között elhunyt énekes egészségügyi adatlapjait az őt kezelő orvosoktól.

Los Angeles rendőrfőnöke nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Jackson gyilkosság áldozata lett - írta csütörtökön a Los Angeles Times. A nyomozás középpontjában egy rendkívül erős, kórházban használatos altató áll.

Los Angeles városának halottkémi hivatala Jackson összes orvosi adatlapját, köztük a radiológiai és pszichiátriai történetét kérték ki az énekest kezelő orvosoktól. Los Angeles rendőrfőnöke elmondta, hogy vizsgálják Jackson milyen receptre kapható gyógyszereket szedett, és az őket kezelő orvosokat is. Bill Bratton a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy gyilkosság történt, közölve, hogy még nincsen a megfelelő információk birtokában.

Az énekes halálát vizsgáló nyomozás a Diprivan nevű erős altatatóra koncentrál, amelyből találtak Jackson bérelt lakásában. Jackson bőrgyógyásza, Arnold Klein a CNN és ABC amerikai televízióknak nyilatkozva korábban elismerte: tudta, hogy a sztár korábban már használata a szert, de tagadta, hogy ő adott volna neki.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mikor és hol temetik el az énekest. A sztártól kedden vett búcsút családja, majd a Staples Centerben kétórás emlékműsort tartottak a tiszteletére. A becslések szerint akár egymilliárd ember is láthatta a közvetítést a megemlékezésről. Az amerikai közvéleménykutatási adatok szerint az Egyesült Államokban több mint 31 millióan nézték a tévében a ceremóniát. Ennél többen csak Ronald Reagan volt elnök, és Diana hercegnő temetésére voltak kíváncsiak a tengerentúlon.