Házkutatás Michael Jackson orvosánál

2009.07.22. 19:12 Módosítva: 2009.07.22. 21:32
Több tucat rendőr szállta meg szerdán Michael Jackson kezelőorvosának klinikáját Houstonban. Állítólag a boncolásból az derült ki, hogy egy erős érzéstelenítőnek köze van a sztár halálához.

Az amerikai hatóságok házkutatást tartottak Conrad Murray, Michael Jackson kezelőorvosának houstoni klinikáján szerdán, írja a USA Today.

Sajtóhírek szerint az épületet több tucat ember szállta meg, a rendőrség drogellenes csoportja, a Los Angeles-i rendőrség nyomozói, illetve houstoni rendőrök hajtották végre a házkutatási parancsot.

Az ABC News szerint a hatóságok azután rendeltek el házkutatást, hogy a boncolás előzetes eredményei alapján arra következtettek, Michael Jackson halála valamilyen módon kapcsolódik a Propofol nevű szerhez, ami egy erős érzéstelenítő.

Michael Jackson orvosának ügyvédje szerint a rendőrök az emberölés vádjára kerestek bizonyítékot a houstoni klinikán. Conrad Murrayt, az orvost a hatóságok nem vádlottként, hanem tanúként hallgatták ki a popsztár halálának ügyében.

A Jackson család már a popsztár halála napján felvetette Murray felelősségének kérdését. Azt mondták, hogy alapvető kérdések megválaszolatlanul maradtak, és ezek egyértelműen köthetőek Murray Jackson utolsó óráiban játszott szerepével.

A feltételezések szerint Murray adta a végzetes fájdalomcsillapító injekciót a sztárnak, amitől leállt a szíve. Conrad Murray állítólag az élettelen testet az ágyban kezdte újraéleszteni, míg alapvető szabály, hogy kemény helyre kell fektetni ilyenkor a beteget. Szakértők szerint érthetetlen, hogy egy tapasztalt kardiológus hogyan ejthetett ekkora hibát.