Még nem tudni, hol lesz a Madonna-koncert

2009.07.28. 18:59 Módosítva: 2009.07.28. 19:12
A koncertszervező szerint mégis a Puskás Ferenc Stadionban tartják Madonna koncertjét, az MLSZ tiltakozik, hogy a fontos válogatott meccsek előtt tönkreteszik a gyepet, a stadion üzemeltetője pedig még nem döntött.

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézeten (NUSI) múlik, hogy elfogadja-e a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tiltakozását, és mégsem a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg Madonna koncertjét - mondta Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke.

A koncertet szervező cég kedd délelőtt jelentette be, hogy augusztus 22-én nem ez eredetileg kijelölt helyszínen, a Kincsem Parkban, hanem a NUSI kezelésében lévő Puskás Ferenc Stadionban lép fel Madonna.

Letapossák a füvet

Az MLSZ azért emelt kifogást a helyszínváltoztatás ellen már hétfőn is, mert a válogatott szeptember 5-én a svédekkel, négy nappal később pedig a portugálokkal játszik világbajnoki selejtezőt, és tart attól, hogy a gyep nem lesz megfelelő.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke kedden is levelet küldött Török Ottónak, a NUSI főigazgatójának, hogy az intézetben "gondolják át a döntést".

"Az MLSZ az üzleti érdekek helyett a magyar sport, a magyar labdarúgás érdekeinek figyelembevételével, csakis azoknak a szem előtt tartásával tekinti az elvárt módon rendezhetőnek a Puskás-stadion kérdését, amely az augusztus 22-én sorra kerülő Madonna-koncert lehetséges helyszíneként merült fel - áll az szervezet hivatalos levelében.

Az MLSZ-elnök úgy vélte, beláthatatlan következményei lehetnek, ha a Puskás Ferenc Stadionban lesz a koncert. Úgy vélte, kétéves munka mehet tönkre emiatt, hiszen 23 éve nem vívott ilyen fontos meccseket a válogatott. Az MLSZ azért is aggályosnak tartja a helyszíncserét, mert a szövetség saját pénzéből 60-70 millió forintért ülőszékekkel bővíti a Puskás Stadiont éppen azért, hogy még többen láthassák élőben a két sorsdöntőnek ígérkező találkozót.

Korábban kétszer okozott problémát az MLSZ-nek a Puskás Ferenc Stadionban rendezett koncert. Robbie Williams 2006. július 20-án lépett fel a létesítményben, s az augusztus 22-i, a világbajnok olaszok elleni barátságos meccsen a vendégek szörnyűnek minősítették a pálya talaját. Egy évvel később a Rolling Stones adott koncertet július 20-án, majd emiatt a szeptember 2-i, norvégok elleni Eb-selejtezőt nem lehetett a Puskás Ferenc Stadionban rendezni, s végül az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszották a meccset.