Mégis a Puskás Ferenc Stadionban léphet fel Madonna

2009.07.28. 00:37 Módosítva: 2009.07.28. 00:59
Kedden derül ki, hol lesz majd a koncert.

A Puskás Ferenc Stadionban is megrendezhetik Madonna budapesti koncertjét, miután elmarad az eredetileg oda tervezett labdarúgó mérkőzés - adtak ki közleményt a szervezők hétfőn este.

A Live Nation Hungary Kft. tájékoztatása szerint így lehetőség adódott, hogy a rendezvényt az eredetileg meghirdetett Kincsem Park helyett az egykori Népstadionban tartsák meg; a koncertre megváltott jegyek az új helyszínre is érvényesek, és Puskás Ferenc Stadion maximális kapacitását kihasználva jegyek továbbra is kaphatók lesznek - tették hozzá.

Múlt szombaton még arról írt a Bors, hogy egyelőre nem tudni biztosan, hol tartják meg Madonna augusztus 22-i magyarországi koncertjét; a lap megtudta, az énekesnőnek "mennie kell a Kincsem Parkból", de ennek oka - mint írták - egyelőre titok. Bár az érintettek egyelőre nem bocsátottak ki hivatalos nyilatkozatot, nem cáfolták a Bors értesülését - olvasható a cikkben.

A Kincsem nem szereti Madonnát

Valóban folynak tárgyalások a helyszínről, de jövő hét közepéig nem mondhatok semmi biztosat - válaszolta akkor a Bors kérdésére a Kincsem Park ügyvezető igazgatója, Vajtó Lajos.

A Kincsem Park istállótulajdonosai a lap szerint örülnének, ha valóban meghiúsulna a koncert a parkban. Az egyik neve elhallgatását kérő istállótulajdonos szerint ha már egyszer nagy nehezen felépült egy versenypálya, abban nagy kárt okozott volna, "ha a szezon közepén széttúrják", arról nem is beszélve, hogy a lovaikat is megviselte volna a hangos zene.

Hétfői hír szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a válogatott két szeptemberi, hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel nem támogatja, hogy a Puskás Ferenc Stadionban legyen Madonna augusztus 22-i koncertje, s ez ügyben Kisteleki István elnök levelet írt Török Ottónak, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójának.

Eredetileg a Kincsem Park adott volna otthont Madonna koncertjének, de sajtóértesülések szerint a lótulajdonosok állataik megvédése miatt kell új helyszínt keresni az eseménynek, s a szervezők arról folytatnak megbeszéléseket, hogy a Puskás Stadion legyen az új helyszín.

"Várhatóan kedden lesz végleges döntés arról, hogy hol lesz a koncert" - jelentette ki az MTI-nek Vajtó Lajos, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója.