Mégsem lesz Madonna a Puskás Stadionban

2009.07.29. 20:57 Módosítva: 2009.07.29. 21:07
A szerda esti állás szerint nem a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg augusztus 22-én a Madonna-koncertet, hiába beszélt a koncertszervező előszerződésről a nap folyamán.

Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója szerdán közölte a Madonna-koncertet szervező céggel, hogy válogatott labdarúgó-mérkőzések zavartalan lebonyolítása érdekében nem áll módjában rendelkezésre bocsátani az eseményre a Puskás Ferenc Stadiont.

A sportvezető szerint a létesítmény csak akkor lehetne az augusztus 22-i koncert helyszíne, ha a Live Nation Hungary megegyezik erről a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Az MLSZ azonban közleményben tudatta, hogy nem járul hozzá a koncert megrendezéséhez a Puskás Stadionban.

"Bebizonyosodott, hogy a sport, a labdarúgás a legfontosabb, a sport szelleme diadalmaskodott - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök. - Természetesen elégedettek vagyunk azzal, hogy így, a mi szempontjainkat messzemenően akceptálva alakult a stadion vezetőinek álláspontja. Nagyon örülünk annak, hogy semmiféle zavaró körülmény nem gátolhatja válogatottunk eredményes előkészületeit, valamint a két sorsdöntő mérkőzésnek a téthez méltó, magas színvonalú megrendezését."

Kisteleki István MLSZ-elnök hétfőn azt mondta, hogy levelet írt Töröknek, és azt kérte, a válogatott két szeptemberi, hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel ne a Puskás Stadionban rendezzék a koncertet. Madonna eredetileg a Kincsem Parkban lépett volna fel, de a helyszín változott, amint azt a szervező cég kedden bejelentette.

Márkus Éva, a koncertszervező cég marketin és kommunikációs igazgatója az korábban azt mondta: a NUSI-tól kapott írásos visszaigazolás előszerződésnek tekinthető, a szerda esti NUSI-közleményre pedig egyelőre nem kívánt reagálni. A NUSI cáfolta bármilyen előszerződés aláírását, hiszen amint azt jelzi, "magát a visszaigazolást is feltételekhez kötette".