Keresztes hadjárat indult Lengyelországban Madonna ellen

2009.08.06. 11:41
A konzervatív szervezetek szerint elfogadhatatlan, hogy Szűz Mária mennybemenetelének napján rendeznék a Madonna-koncertet Lengyelországban. Az énekesnő színpadi perverziója megzavarná a lengyelek imáit.

Már Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnök közbenjárását is kérte Madonna lengyelországi koncertjének megakadályozására a Pro Polonia nevű ultrakonzervatív szervezet, amely szerint felháborító, hogy az énekesnő pont augusztus 15-én, Mária mennybemenetelének ünnepén akar fellépni az erősen vallásos országban.

"Madonna, az énekes perverz" - mondta Marian Brudzynski, a "Lengyelország hagyományait és hitét védelmező" Pro Polonia szervezet vezetője. "Botrányos akar lenni, fel akarja fedni testét, erotikusságát. Számíthatunk rá, hogy ezt látjuk majd a koncert alatt. Még maszturbálhat is a színpadon, ha kábítószer befolyása alatt lesz" - tette hozzá Brudzynski. "Madonna éppen az ellentéte Szűz Mária szentképének, ezt már többször bizonyította azzal, hogy gúnyt űzött a katolikus hitből" - folytatta a szervezet feje.

A tervezett koncert nemcsak Mária mennybemenetelének ünnepével esik egybe, hanem a 20. századi lengyel történelem egyik legnagyobb büszkeségével, a szovjetek felett aratott győzelemmel is. A lengyelek csak a "Csoda a Visztulánál" néven emlegetik a lengyel-szovjet háború jelentős epizódját.

"A koncert elhalasztása vagy megcserélése az augusztus 13-i prágai fellépéssel, nem okozhat gondot" - jelentette ki Marian Brudzynski, aki levélben fordult Kaczynski államfőhöz, hogy lépjen közbe.

Lech Walesa énekesként kedveli

A katolikus egyház, a jobboldali pártok, illetve az ultrakonzervatív Radio Maryja csatorna nem támogatja a Pro Polonia által folytatott "keresztes hadjáratot". Egyedül Lech Walesa Nobel-békedíjas volt államfő bírálta az időpont kiválasztását. "Ezen a napon, a lengyel emberek vallásának jelentős ünnepén nincs helye a súrlódásoknak" - mondta Walesa a közelmúltban. "Nem akarom, hogy bárki megzavarja imáimat azon a napon. Énekesként kedvelem Madonnát, de az ünnepen az imádságra akarok figyelni" - tette hozzá.