Adalbert
15 °C
21 °C

Kifütyülték Catherine Deneuve-öt

2009.08.06. 17:54
Egy olasz felolvasóesten a nézők kifütyülték Catherine Deneuve-öt, és dühösen követelték vissza a jegyek árát. A francia színésznővel közösen fellépő olasz rendező szerint az lehetett a probléma, hogy nem feliratozták a franciául megszólaló Deneuve-t az olasz közönségnek.

Olaszországi szereplése során kifütyülték Catherine Deneuve francia színésznőt a jegyek árát visszakövetelő nézők. A 65 éves Deneuve Michele Placido olasz színésszel közösen francia és olasz nyelven tartott felolvasást a toscanai Marina di Pietrasantában rendezett kulturális fesztiválon. Georges Perec francia író Je me souviens című visszaemlékezéseiből olvastak fel, amelyet zenei aláfestés kísért.

A közönség viszont annyira elégedetlen volt az előadással, hogy a körülbelül kétszázfős kiabáló tömeget a rendőrségnek kellett lecsillapítania. A szervezők kárpótlásul egy másik fesztiválra ajánlottak ingyenjegyeket az elégedetlenkedőknek.

cd

A színésznő az esetről nem kívánt beszélni, Placido viszont jelentéktelennek nevezte a szerdai kudarcot, mert szerinte ilyesmi bármikor előfordulhat. A Polip című sorozatban feltűnt olasz színész-rendező úgy véli, az lehetett a probléma, hogy Deneuve franciául olvasott szövegéhez nem volt olasz felirat.