Elítélték a Minnie Mouse-t letapizó férfit

2009.08.12. 11:32 Módosítva: 2009.08.12. 12:04
A hatvanéves John Moyer még júniusban járt a floridai Walt Disney Worldben, ahol vádlói szerint fogdosni kezdte a Minnie Mouse-t alakító nő mellét. A Disney-től üdvözölték a döntést, Moyer viszont tagadja, hogy zaklatta volna a Mickey Mouse barátnőjét.

Az ítélet értelmében Moyernek bocsánatkérő levelet kell írnia a sértett Brittney McGoldricknek, további kötelezettség még: négy hónap alatt 50 órányi közmunkát végezni, 180 napnyi ellenőrzött próbaidőre menni, pszichológushoz fordulni, és az 1000 dolláros perköltséget kifizetni.

A döntés kihirdetése előtt Moyer védelmében fia szólalt fel: apját kedves és jó embernek írta le, aki sosem érne egy nőhöz rossz szándékkal. Később a vádlott maga is ártatlanságát hangoztatta: "Nem követtem el azt, amivel vádolnak."

A Minnie Mouse-t alakító nő viszont másként emlékezett: "Rögtön ellöktem magamtól, és minden erőmmel próbáltam lerázni a mellemet tapógató kezeket", mondta a bíróságnak.

A hatvanéves John Moyernek ez volt az első kihágása, eddig még gyorshajtásért sem büntették meg.

A Disney World szóvivője az ítélet kihirdetése után közleményben üdvözölte az esküdtek döntését. "Az ítélet egyértelművé teszi, hogy elfogadhatatlan az ilyen viselkedés" - mondta el az Orlando Sentinelnek. A cég Moyert valamennyi parkjából kitiltotta.

Nem ez az első eset, hogy a Disney-figurák felizgatják a parkban lévőket: 2006-ban a párizsi Disneylandben alkalmazottai szexeltek a rajzfilmfigurák bőrébe bújva.