Bujtor még mindig életveszélyben van

2009.08.18. 08:59 Módosítva: 2009.08.18. 13:48
A Népszabadság információi szerint Bujtor István állapota továbbra is válságos, de hivatalosan semmit sem lehet tudni a színész-rendező állapotáról, a kórház ugyanis a család kérésére semmit nem nyilatkozhat.

Napok óta nem reagál a kezelésekre Bujtor István, állapota továbbra is válságos - értesült a Népszabadság meg nem erősített kórházi forrásokból.

Több napja nincs hivatalos információ a veszprémi színházigazgató állapotáról, akit augusztus eleje óta kezelnek a veszprémi kórház intenzív osztályán. Rácz Jenő, az intézmény igazgatója a lapnak elmondta, hogy a színész hozzátartozói megtiltották, hogy bármiféle tájékoztatást adjanak a művész betegségéről, kezeléséről, gyógyulásáról. A kórház vezetője szerint a sajtóban megjelent találgatásokat az intézmény hivatalosan nem kommentálja, de helyreigazítást kérnek azoktól a lapoktól, amelyekben a kórház dolgozói állítólag névvel nyilatkoztak. Mert ilyen szerinte nem történhetett meg.

Egyes értesülések szerint egyébként Bujtor állapotát egy radikális léböjtkúra okozta, és vannak olyan híresztelések is, amelyek szerint már bélműtétet hajtottak végre a színészen, egy körülbelül ötven centiméteres bélszakaszt távolítottak el a hasüregéből, ami arra utal, hogy fekélye vagy daganata volt Bujtornak. A Napi Ász információi szerint a színész-rendezőt már megpróbálták felébreszteni a mesterséges kómából, de az orvosok nem jártak sikerrel.

A Népszabadság megpróbálta elérni a színházigazgató közvetlen hozzátartozóit, de egyikőjük sem vette fel a telefont.