Eddig nem látott Beatles-poénokat mutatnak be

2009.08.18. 10:19
A BBC egy egész hetet szentel a Beatlesnek, bemutatják például hogy hogyan ugratták egymást a zenekar tagjai a lemezek stúdiómunkálatai alatt. Emellett kiderül, hogy a Beatles győzte le a kommunizmust is.

A lemezek stúdiómunkálatai során rögzített ugratások és beszélgetések hangfelvételeit is bemutatja a BBC brit közszolgálati televízió a szeptemberi Beatles-héten.

A BBC2 és a BBC4 csatornákon szeptember 5-én induló megemlékezés egybe esik a Beatles-katalógus digitális változatban történő kiadásával, valamint a The Beatles: Rock Band című videojáték megjelentetésével.

"Ez lehetőség a nézők számára, hogy ritka bejátszásokat élvezhessenek, és bepillantást nyerhessenek minden idők legnagyobb popegyüttesének pályafutásába" - mondta a BBC egyik munkatársa. A visszatekintés a The Beatles on Record (A Beatles lemezen) című műsorral veszi kezdetét. A műsorban a banda stúdiómunkálatait mutatják be több mint hatvan dallal, ritka bejátszásokkal, az együttes archívumából származó fényképekkel, illetve az eddig még soha nem hallott beszélgetésrészletekkel.

A megemlékezés keretében először mutatják be televízión a The Beatles: The First U.S. Visit (Beatles: az első amerikai látogatás) címet viselő műsort. A Maysles fivérek filmje a "fantasztikus négyes" 1964-es amerikai útját és az Egyesült Államokban kitörő Beatle-mániát örökítette meg.

Az egy hét alatt igazi ínyencségek is terítékre kerülnek: a How The Beatles Rocked the Kremlin (Hogy rázta meg a Beatles a Kremlt) című dokumentumfilm például azt boncolgatja, hogy miként hatott az együttes a szovjetekre, annak ellenére, hogy soha nem volt alkalmuk ott játszani.