Madonna megbénítja Bukarestet

2009.08.26. 12:52
A hatóságok arra számítanak, hogy Romániában nyolcvanezer potyázó próbálja majd ingyen hallgatni az énekesnő koncertjéről kiszűrődő zenét a fővárosban. A parlamenti palota környéket már napközben lezárják, és a rendre az ezer csendőr mellett álruhás ügynökök is vigyáznak majd szerdán.

Nemzetközi csúcstalálkozókat megszégyenítő felhajtással készítik elő Madonna szerda esti bukaresti koncertjét, a főváros közlekedése ebből az alkalomból szinte teljesen megbénul.

A bukarestiek a tavaly tavasszal rendezett NATO-csúcs napjait élhetik át újra szerdán, mivel Madonna éppen az akkori csúcstalálkozó színhelye, a gigantikus parlamenti palota közelében, a hatalmas kiterjedésű Izvor parkban lép fel.

150 ezren hallgathatják

A biztonsági intézkedések is emlékeztetnek az egykori NATO-csúcs idejére. A koncert körülbelül négyezer fős stábot mozgósít, köztük őröket, rohammentősöket, sofőröket. A környéket már napközben lezárják a gépjárműforgalom előtt, a csendőrök szigorú ellenőrzéseket végeznek a közeli útszakaszokon. A biztonság érdekében közel ezer csendőrt és háromszáz rendőrt vetnek be, köztük lesznek kutyás járőrök és a közönség soraiban megbúvó ügynökök is. Egy őrző-védő cég négyszáz alkalmazottja is a helyszínen tartózkodik majd.

Madonna koncertjére előreláthatóan körülbelül hetvenezer néző lesz kíváncsi, de a hatóságok arra számítanak, hogy további nyolcvanezer érdeklődő fogja hallgatni a parkot övező épületekből vagy a közeli utcákból a zenét. A jegyeladásokból az énekesnő négymillió eurós bevételre tehet szert.