Pálinka Promenád a Vigadó téren

2009.09.22. 08:49 Módosítva: 2009.09.22. 08:54
Péntektől vasárnapig lehet kóstolni húsz kiállító italát.

Húsz kiállító italát kóstolhatják végig az alma- és bodzapálinkától a fekete szedren és málnán keresztül a ribizli- és sompálinkáig az érdeklődők a Pálinka Promenád elnevezésű rendezvényen péntektől vasárnapig a Vigadó téren, Budapesten.

A főzdék mesterei mindezeket a pálinkaféléket a helyszínen kapható tulipán alakú pohárból, az igazi pálinkáspohárból kínálják, amely kiteljesíti a pálinka ízét és illatát. Az avatottak már a tulipánpohárból áradó illat alapján képesek felismerni, milyen gyümölcsből készült a párlat, s ezt a rendezvény látogatói is kipróbálhatják.

Zsibrita Ildikó tájékoztatása szerint a megnyitón felvonul a Pálinka Lovagrend, és a Pálinka Céh képviselői is várják a látogatókat. Pénteken a Kormorán Memory Band, az Aranytíz néptáncegyüttes, Kiki (az Első Emelet énekese) és a dél-amerikai dallamokat játszó Coco Loco szórakoztatja a közönséget. Másnap a Duende Flamenco tánccsoport, a Vörös Jazz Quartet, Gáspár Laci és a Gríz zenekar lép színpadra. Vasárnap a Quartet Dr. Jazz, a Bágyi Balázs Quartet, Berki Béla prímás és zenekara, valamint a GHB Máté Péter emlékzenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők.