Jusztin
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Visszatér Madonna a YouTube-ra

2009.09.30. 09:03
A Warner megállapodott a Google-lal, a videómegosztóra visszatérnek a kiadó katalógusának klipjei. A Youtube most már mind a négy nagy kiadóval szerződést kötött tartalmaik ingyenes terjesztéséről.

Pár hónapon belül visszatérhetnek a Warner Music zenés videói a YouTube közösségi videomegosztóra - jelentette be kedden a portál illetékes vezetője.

A Warner és a YouTube kilenc hónapig tárgyalt a szerződés feltételeiről. A megállapodás alapján Madonnától a Metallicán keresztül a Green Dayig a Warner zenei katalógusának zöme ismét ingyenesen hozzáférhető lesz a YouTube-on.

Chris Maxcy, a portál zenei partnerkapcsolatokért felelős vezetője elmondta, hogy a két vállalat megosztozik majd a zenés videókból származó hirdetési bevételeken, amelyek nagyobb részét a Warner kapja majd.

Maxcy ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ennek a megállapodásnak semmi köze a Vevo online zenei vállalkozáshoz, amit még idén szándékozik beindítani a YouTube és a Universal Music Group. A Warnerrel kötött üzlet azt jelenti, hogy a Google érdekeltségébe tartozó YouTube most már mind a négy nagy lemezcéggel (Univesal, Sony, Warner és EMI) és a hozzájuk tartozó kiadókkal partnerkapcsolatban áll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!