Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Jackson viszonylag egészséges ötvenes volt

2009.10.01. 20:34 Módosítva: 2009.10.01. 20:42
Az AP hírügynökség által közzétett részletes boncolási jegyzőkönyvből kiderül: az énekes szíve erős volt, viszont nehezen kapott levegőt. Halálakor 62 kilogrammot nyomott.

Korának megfelelően egészséges volt Michael Jackson - derült ki a részletes boncolási jegyzőkönyvből. Bár karját tűszúrások nyoma borította, fején és nyakán pedig hegek voltak, Michael Jackson teste közel sem volt olyan csontvázszerű, mint amilyennek a sajtó leírta.

Az énekes egy viszonylag egészséges ötvenéves volt, mielőtt gyógyszer-túladagolásban meghalt - fogalmaz a jelentés, amelyet ugyan teljes egészében nem hoztak nyilvánosságra, az AP amerikai hírügynökség azonban szerzett belőle egy másolatot.

Jackson súlya 62 kilogramm volt halálakor, ami még megfelelő érték egy 175 centiméter magas férfinak. Szíve erős volt, nem volt jele érszűkületnek. Veséi és más fontos szervei normálisan működtek.

Mindezek ellenére a zenésznek voltak egészségügyi gondjai: ízületi gyulladása volt gerince alsó szakaszán és néhány ujjában, lábartériáiban pedig enyhe szűkület alakult ki. Legrosszabb állapotban tüdeje volt, a boncolási jegyzőkönyv szerint mindkét oldal krónikusan gyulladt és csökkent kapacitású volt, emiatt nehezen kapott levegőt. A tüdő azonban még így sem volt olyan rossz állapotban, hogy közvetlenül vagy közvetve hozzájárulhatott volna az énekes halálához.

"Általában véve rendben volt az egészsége, az eredmények a normális határokon belül vannak" - mondta a jegyzőkönyvben foglaltakat értelmezve Zeev Kain, a Kaliforniai Egyetem szakértője.

Michael Jackson június 25-én gyógyszer-túladagolásban halt meg. Szervezetében propofol nevű anesztéziás szert és más, nyugtató hatású szerek jelenlétét mutatták ki. A boncolás során azonban sem alkohol, sem pedig kábítószerek nyomaira nem bukkantak.