Cipőnek új szívre van szüksége?

2009.10.02. 08:31 Módosítva: 2009.10.02. 10:26
A Republic frontembere, Bódi László hosszú titkolózás után hozza nyilvánosságra, hogy súlyos gondjai vannak az egészségével. Szívátültetésre van szüksége, felkerült a várólistára. Az együttese szerint jól van.

Cipő egy zenekari próba alkalmával hirtelen összeesett, majd rohammentő szállította kórházba. Az orvosok szövődményes tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Később kiderült, szívrohama volt, és a Balatonfüredi Állami Szívkórházba szállították, és megállapították, hogy szívátültetésre van szüksége.

DBELO20060519023

Cipő azonban ismét színpadra állt és énekelt. "Hárítani próbáltam. Képtelen voltam tudomásul venni, hogy súlyos szívelégtelenségben szenvedek, s rajtam már csak egy donor segíthet" - vallott betegségéről a Storynak.

Egy-egy koncert alkalmával már lehetett látni, hogy Cipő nincs formában. Előfordult, hogy tüdeje nem bírta a többórás megpróbáltatásokat, ilyenkor a gitáros, Boros Csaba segített be az éneklésbe. Cipő ahelyett, hogy segítséget kért volna, inkább mindenkit elküldött maga mellől. A Blikk információi szerint az énekes már a nyár elején elköltözött a családi házból, magára hagyva feleségét két ikerlányával. Kilenc hónappal a diagnózis után jutott el oda, hogy elfogadja és nyilvánosságra hozza az igazságot.

Cipő betegségéből a fele sem igaz

"Cipő állapota sokat javult a téli betegségéből - áll az együttes honlapján. - Természetesen a fele sem igaz a megjelenteknek, ezek bombasztikusra átfogalmazott, a régebben elmondottakat kiforgató írások. A zenekar egyébként - köszönjük - jól van. Készülnek a hamarosan megjelenő 2. Aranyalbum (2000-2010) és a következő évi lemez új dalai is. Megkezdődtek az előkészületei a 20 éves ünnepi évtizedfordulós március 15.-i Papp László Budapest Sportaréna-beli koncertnek."

Cipőt és menedzserét az Indexnek még nem sikerült elérnie.