Meghalt Stephen Gately, a Boyzone énekese

2009.10.11. 15:11 Módosítva: 2009.10.11. 15:51
A homoszexualitását nyíltan vállaló énekes egy spanyolországi üdülőhelyen bulizott élettársával, másnap pedig már nem ébredt fel. Halálának körülményeit még vizsgálják.

Az 1990-es években rendkívül népszerű fiúegyüttes szűkszavú vasárnapi közleménye szerint a tragédia váratlanul, egyelőre tisztázatlan okból következett be szombaton a spanyolországi Mallorca szigetén, ahol a 33 éves énekes és színész vakációját töltötte élettársával, Andrew Cowlesszal. Az énekest az üdülősziget nyugati csücskén, Puerto Andratx üdülőhelyen, egy apartmanban találták holtan egy átmulatott éjszaka után.

Halálát szombat délután két órakor állapították meg, a váratlan tragédia okát boncolás útján próbálják kideríteni. A spanyol rendőrség annyit már elárult, hogy bűncselekményre utaló jel nincs, Gately egyszerűen nem ébredt fel a bárokban töltött éjszaka után.

A legfiatalabb

Stephen Gately volt a legfiatalabb tagja az 1993-ban újsághirdetés útján összetoborzott Boyzone-nak. Ronan Keatinggel együtt Gately volt az egyik vezető énekese az együttesnek, amely az 1990-es években több mint tízmillió lemezt adott el. Legnagyobb sikereik közé a Words és a No Matter What című dalok tartoztak.

A banda 2000-ben feloszlott, a múlt év végén azonban újra összeállt, de a hajdani sikereket már nem tudták megismételni. A köztes időben Gately több szólóalbumot adott ki és szerepelt olyan zenés produkciókban, mint a József és a színes szélesvásznú álomkabát.

Stephen Gately fiatalon bekövetkezett halála sokkolta a brit és az ír zenei világot. Ronan Keatinget állítólag "teljesen padlóra küldte" a halálhír. Elton John részvétnyilvánításában "a legszeretetreméltóbb, legbarátságosabb léleknek" nevezte. Bertie Ahern volt ír miniszterelnök "óriási tragédiának" nevezte egy olyan "csodálatos zenész" halálát, aki élete 33 évéből 15-öt a csúcson töltött.

Stephen Gately 1999-ben azzal keltett feltűnést, hogy a fiúzenekarok tagjai közül elsőként nyilvánosan vállalta homoszexualitását, darabokra zúzva lányrajongóinak szívét. 2006-ban Angliában polgári esküvőn kelt egybe partnerével, Andrew Cowlesszal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport