Tiltják a szadomazo Rammstein-albumot

2009.11.10. 10:21
A boltok árulhatják a lemezt, de nem helyezhetik el látható helyre. A Rammsteinnak már a Pussy c. szám klipje miatt kirobbant botrány is sokat segített.

A német hivatalnokokat többek közt az Ich tue Dir Weh, azaz Bántani akarlak című szám zavarja, de nincsenek kibékülve a lemezborítóval sem, amelyen az együttes gitárosa, Richard Kruspe áll, térdeinél egy maszkos, meztelen nővel.

rammstein 1252590928 crop 500x445

A Liebe ist Fuer Alle Da című lemez világsiker az egy hónappal ezelőtti megjelenése óta. Első helyen áll az eladási listákon Németországban, Svájcban és Ausztriában. Az USA-ban jelenleg a 13. legnépszerűbb album.

A német hivatalokban korábban már kivágta a biztosítékot a Pussy (Punci) című szám, amely egyesek szerint védekezés nélküli szexet hirdet az AIDS-veszélytől terhes időben. Botrányokat kavart a dal videoklipje, amely obszcén helyzetekben ábrázolta az együttestagokat, habár jól értesültek állítják, a felvételek dublőrök segítségével készültek, és ilyenekben a zenészek amúgy nem vennének részt.

1995-ös megalakulása óta a Remmsteint rendszeresen támadják homoszexualitást, nekrofíliát, incesztust, sadomazochizmust és piromániát taglaló számai miatt. A tiltás megosztotta a német kereskedőket, számolt be a Reuters. Egyesek arra készülnek, hogy felfüggesztik a Rammstein-lemezek árusítását, mások viszont pont abban reménykednek, mindez csak felpörgeti az eladásokat.  • Hírek
  • Árfolyam