Egymillió dollárba került a Jacko-temetés

2009.11.11. 10:49
A zártkörű temetés egymillió dollárjába került Michael Jacksonnak, a bírósági iratok szerint a hagyaték kezelői hagyták jóvá a költségeket.

Királyhoz méltó volt Michael Jackson temetése: a zártkörű és szigorú nbiztonsági intézkedések mellett megtartott ceremónia közel egymillió dollárba került.

A bírósági iratokból utólag kiderült, hogy a temetést sebtében rendezték meg, az énekes anyja és ügyvédei csak három nappal a szeptember 3-i ceremónia előtt nyújtották be a költségek kifizetéséről szóló papírokat. Ezek nélkül a glendale-i rendőrség közlése szerint nem kerülhetett volna sor a búcsúztatásra. A hagyaték kezelői végül elfogadták az egymillió dolláros költségvetést.

A Los Angeles Times értesülése szerint az énekes ruhája 35 ezer dollárba került, a virágokért 16 ezret fizettek az örökösök. A biztonsági szolgálat 175 ezer dolláros számlát nyújtott be. Az énekes felravatalozása a díszes mauzóleumban és az ehhez szükséges kellékek 600 ezer dollárt emésztettek fel.

Az iratok szerint a ceremónia részleteit Randy és Janet Jackson, a popsztár testvérei dolgozták ki. A temetésre szánt költségekből a családtagok ruháira is futotta.

A hagyaték kezelőit képviselő jogász kijelentette, kevésbé drága temetést is lehetett volna szervezni, de mivel Michael Jacksonról volt szó, mindennek nagyságához méltónak kellett lennie.