Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

63 millió forint M. Jackson kesztyűjéért

2009.11.23. 10:40
1983-ban viselte egy tévéműsorban a híres fehér kesztyűt Michael Jackson, most a Hard Rock Caféban elárverezték. Zakója 40 millió forintért ment el.

Háromszázötvenezer dollárért (63 millió forint) kelt el egy New York-i árverésen Michael Jackson híres fehér kesztyűje, amelyet a popsztár egy 1983-as tévés fellépésen viselt. Jackson egy fekete zakójáért 225 ezer dollárt (40,6 millió forint) fizetett rajongója.

A Jackson-emlékek voltak a Hard Rock Café szombati árverésének legnevesebb tárgyai, amelyekért a rajongók jóval a várakozásokon felül nyúltak a zsebükbe. A Julien's aukciósház legkevesebb 50 ezer dollárt remélt a híres kesztyűért, amelyet végül egy kínai üzletember vett meg.

A kesztyűt a kínai fennhatóság alatt álló Makao egyik szállodájában állítják ki. Az ötcsillagos hotel a jövő év elején galériát nyit, hogy kiállítsák a kesztyűt és másik kilenc Jackson-relikviát, közölte a Ponte 16 nevű játékkaszinót is működtető szálloda szóvivője.

Fiatal csillagként Jackson a 26 évvel ezelőtti Motown televíziós gálán lepte meg a közönséget a híres Moonwalkkal, a lépéseket a Billie Jean című slágerhez mutatta be, a kesztyűt a bal kezén viselte. "Ez a Michael Jackson emléktárgyak Szent Grálja" - mondta Darren Julien, az aukciósház vezetője.

A kesztyű 1983 óta Walter "Clyde" Orange birtokában volt, Michael Jackson a közös Motown-fellépés után ajándékozta a kiegészítőt a Commodores alapító tagjának. Orange annak a reményének adott hangot, hogy az árverést követően a darabot kiállítják. "A világnak látnia kell" - mondta a zenész, aki szerint a Billie Jean volt az a dal, amely világsztárrá avatta a június 25-én, 50 éves korában elhunyt Jacksont.

A New York-i Hard Rock Café "A zene ikonjai" elnevezésű árverésén több száz tárgy került kalapács alá, köztük 80 olyan, amely valamilyen módon Michael Jacksonhoz kötődik.