A U2 lesz a Glastonbury fesztivál díszvendége

2009.11.24. 13:28
A fesztivált 1970-ben rendezték meg először. Akkor még főleg szórakozni, kikapcsolódni vágyó hippik látogattak el az angliai farmra. Azóta sok minden megváltozott, de a hangulat továbbra is remek.

A U2 már biztosan fellép a 2010-es Glastonbury fesztiválon, jelentették be a szervezők. A fesztivált idén rendezik meg negyvenedszer, ennek alkalmából szerződtették le a sztárzenekart. Az együttes az amerikai turnéját szakítja majd meg, hogy június 26-28-ig Angliában lehessen, nyilatkozta a The Independentnek a fesztivál alapítója. Michael Eavis 1970-ben rendezte meg először a zenés fesztivált a farmján.

"A világ legjobb zenekara lép majd fel a világ legnagyobb fesztiválján. Semmivel nem tudnánk jobban megünnepelni a negyvenedik születésnapunkat, és ez még csak a meglepetések egyike" - nyilatkozta Eavis, pedig az, hogy a U2 fellép, nem is meglepetés, hiszen most jelentették be.

Bárhogy is, a koncert híre mágikus hatással volt a rajongókra, akik 24 óra alatt elkapkodták a 177 500 darab jegyet. Nem törődve azzal, hogy a fesztivál évről évre gyalázatos időjárásával és sártengerével kerül be a hírekbe. 2005-ben és 2007-ben a sárhelyzet kritikus volt a helyszínen, pedig speciális vízelvezető rendszert építettek a talajba.

Glastonbury tavaly Bruce Springsteen, Neil Young és a Blur fellépésével vívott ki elismerést a rockvilágban, igaz, a hangulat nem volt olyan fesztelen, mint szokott, mert közben meghalt Michael Jackson, akit sokan szerettek a szórakozni vágyó fiatalok közül.