Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Diszkóvilágrekordot döntött Csuka Attila

2010.01.12. 21:04
Megdöntötte a maratoni diszkózás világrekordját a zalaegerszegi Csuka Attila hobbilemezlovas 93 órás diszkózással.

A rekordkísérlet pénteken este 10 órakor kezdődött. A négy napon, négy éjszakán át tartó zenélés után kedd este 7 órakor az utolsó számot együtt énekelte az új világrekorder az ünneplőkkel, majd bejelentette, hogy fáradt ugyan, de az összegyűltek kedvéért kívánságműsorral tovább folytatja a diszkózást.

Csuka és az őrjöngő tömeg

A 93 órás rekordkísérletet megfigyelők, szemtanúk, szakorvosok, szakápolók kísérték végig. A lemezlovas a négy nap alatt nyolcóránként tarthatott csak 15 perces szüneteket, a holtponton a szabadidőközpontba betérő baráti társaságok, érdeklődők segítették át.

Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora elmondta: Csuka Attila teljesítményét jegyzőkönyvek, képek, összefoglalók alapján hitelesítik majd, és számolják ki, mennyi időt töltött zeneszolgáltatási tevékenységgel. Ha a dokumentumok is azt igazolják, hogy túlszárnyalta az eddigi teljesítményt, új magyar rekorder lehet, átveheti a magyarországi rekorder diplomát és eredményével bekerül a magyarországi rekordok bázisába.

A 15 perces pihenőidőket nem számítva jelenleg 89 óra 22 perc az érvényes DJ-rekord, ezzel szemben Csuka Attila több mint 90 órás rekordot állított fel. A maratoni diszkózás 87-órás Guinness-rekordját az ausztrál Matt Promo állította fel, azt 2007 augusztusában a salgótarjáni Szegezdi Krisztián döntötte meg. A salgótarjáni fiatalember rekordja úgy ért véget, hogy 92 órás diszkózás után elaludt és csak a kórházban tért magához.

Magyarország évente 50-100 rekord-kísérletet jelentenek be, az elmúlt években több száz rekorder bizonyított, és mutatott be rendkívüli emberi teljesítményt - mondta el Sebestyén István.. A regisztrátor tájékoztatása szerint azonban a pontos adatokat nem ismerjük, mert nincs a világon egységes rekordadatbázis, és a közhiedelemmel ellentétben a Guinness-féle könyvkiadó adatbázisa sem az.

Siker

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?