Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lezárták a Copperfield elleni szexuális vádat

2010.01.13. 12:02
Kétéves vizsgálat után szüntették meg a valaha híres illuzionista, David Copperfield ellen a szexuális erőszak vádját. A vádló ellen felmerült a prostitúció gyanúja.

Vádemelés nélkül tett pontot a David Copperfield elleni szexuális erőszak vádjának ügyében folyó kétéves vizsgálat végére kedden Seattle-ben a szövetségi ügyészség. A vádaskodó ellen egy másik ügyben prostitúció miatt indítványozott vizsgálatot a rendőrség.

A világhírű illuzionistát egy 23 éves modell jelentette fel azt állítva, hogy 2007 júliusában Copperfield meghívta a Bahama-szigeteken fekvő magánszigetére, és szexuális erőszakot követett el rajta. Mint mondta: egy alkalommal a víz alá nyomta a fejét, hogy szexuális együttlétre kényszerítse.

A sztárbűvész ügyvédei nyomban minden gyanúsítást tagadtak, és kijelentették, hogy a keresettel a nő csupán pénzt akart kicsikarni Copperfieldből.

A seattle-i szövetségi ügyészi hivatal szóvivője nem hozta nyilvánosságra, hogy miért hagytak fel a vizsgálattal. Szóvivőjük azonban elmondta, hogy ilyesmire akkor kerülhet sor, ha a nyomozás nem szövetségi hatáskörbe tarozik, nem találnak szövetségi törvénysértést vagy ha a vád képtelenség, és nem lehet bizonyítani.

A rendőrség kedden közölte, hogy Copperfield feljelentője a múlt hónapban egy másik férfit is szexuális erőszakkal vádolt meg, ám a gyanúsítás alaptalannak bizonyult.

A felszolgálóként egy étteremben dolgozó nő december 2-án egy vendéggel hotelszobát bérelt, később jelentette a személyzetnek, majd a rendőrségnek, hogy a férfi erőszakoskodott vele. A férfi azonban szintén a rendőrséghez fordult, azt állítva, hogy a nő 2000 dollárt kért tőle a szexért, és nem kapta meg a pénzét.

A rendőrség prostitúció gyanújával jelentette az esetet az ügyészségnek, és hatóság félrevezetésével is megvádolta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?