Lezárták a Copperfield elleni szexuális vádat

2010.01.13. 12:02
Kétéves vizsgálat után szüntették meg a valaha híres illuzionista, David Copperfield ellen a szexuális erőszak vádját. A vádló ellen felmerült a prostitúció gyanúja.

Vádemelés nélkül tett pontot a David Copperfield elleni szexuális erőszak vádjának ügyében folyó kétéves vizsgálat végére kedden Seattle-ben a szövetségi ügyészség. A vádaskodó ellen egy másik ügyben prostitúció miatt indítványozott vizsgálatot a rendőrség.

A világhírű illuzionistát egy 23 éves modell jelentette fel azt állítva, hogy 2007 júliusában Copperfield meghívta a Bahama-szigeteken fekvő magánszigetére, és szexuális erőszakot követett el rajta. Mint mondta: egy alkalommal a víz alá nyomta a fejét, hogy szexuális együttlétre kényszerítse.

A sztárbűvész ügyvédei nyomban minden gyanúsítást tagadtak, és kijelentették, hogy a keresettel a nő csupán pénzt akart kicsikarni Copperfieldből.

A seattle-i szövetségi ügyészi hivatal szóvivője nem hozta nyilvánosságra, hogy miért hagytak fel a vizsgálattal. Szóvivőjük azonban elmondta, hogy ilyesmire akkor kerülhet sor, ha a nyomozás nem szövetségi hatáskörbe tarozik, nem találnak szövetségi törvénysértést vagy ha a vád képtelenség, és nem lehet bizonyítani.

A rendőrség kedden közölte, hogy Copperfield feljelentője a múlt hónapban egy másik férfit is szexuális erőszakkal vádolt meg, ám a gyanúsítás alaptalannak bizonyult.

A felszolgálóként egy étteremben dolgozó nő december 2-án egy vendéggel hotelszobát bérelt, később jelentette a személyzetnek, majd a rendőrségnek, hogy a férfi erőszakoskodott vele. A férfi azonban szintén a rendőrséghez fordult, azt állítva, hogy a nő 2000 dollárt kért tőle a szexért, és nem kapta meg a pénzét.

A rendőrség prostitúció gyanújával jelentette az esetet az ügyészségnek, és hatóság félrevezetésével is megvádolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport