Ringo Starr-csillag a Hírességek Sétányán

MTI/Index
2010.02.09. 10:04 Módosítva: 2010.02.09. 10:13
Ringo Starr csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán: a Beatles egykori dobosának a 2401-es szám jutott.

A brit zenész helyi idő szerint hétfő esti köszöntése egyben megemlékezés is volt a sétány ötvenéves évfordulójáról. "Ez a következő ötven év csillagkorszakának kezdete, és büszke vagyok arra, hogy a sorban én lehetek az első" - mondta a Capitol Records épülete előtt elhelyezett gránitlapnál Ringo Starr.

Nem a dobos a Beatles egyedüli tagja, aki csillagot kapott a járdaszakaszon, John Lennon és George Harrison neve szintén látható a burkolólapokon. Sir Paul McCartney viszont még nem részesült az elismerésben. Az együttes közös csillagát 1998-ban fektették le. "Menő, hogy este kapom meg a csillagot. Nem tudom, itt hogy mennek a dolgok, de ahonnan én jövök, ott a csillagok este jelennek meg" - tréfálkozott Ringo Starr.

A Hollywood Boulevard és a Vine Street közötti, 18 háztömböt átfogó Hírességek Sétánya (Walk of Fame) becslések szerint évente 10 millió látogatót vonz. A hollywoodi kereskedelmi kamara 1953-ban fogadta el a sétány kialakításáról szóló tervet, hogy ezzel hozza vissza a ragyogást a hanyatló környékre. Az első csillag 1960 februárjában Joan Woodward színésznőt, Paul Newman feleségét illette.