Szókimondó angol helyett nagyszájú amerikai a tehetségkutatóban

2010.02.09. 09:34
Az amerikai tévés évadok évek óta legnézettebb műsorának számító American Idol című énekes-tehetségkutató zsűrijében Howard Stern lehet Simon Cowell helyettese.

A Fox televíziós társaságot derült égből villámcsapásként érte a műsor legnépszerűbb zsűritagjának januári bejelentése, miszerint a neki felkínált 100 millió dolláros fizetés sem tudja a kilencedik évad után a műsor mellett tartani, és kiszáll az American Idolból. A hazai Megasztárhoz hasonló tehetségkutató zsűritagjaként dolgozó Simon Cowell innentől kezdve az X-Factor című, szintén énekesek felfedezésével foglalkozó brit műsora amerikai változatát készíti majd.

Simon Cowell
Simon Cowell

Cowell távozása óriási veszteség a hetente 20-22 millió amerikait a képernyők elé ültető műsornak, mert a kőkemény őszinteségéről és cinikus megjegyzéseiről elhíresült brit producert a közönség imádta utálni. A Fox attól tart, ha nem sikerül megfelelő helyettest találniuk, a nézettség csökkenni fog (erre egyébként is megvan minden esély, hiszen Cowell új műsora, a hamarosan nálunk is látható X-Factor brit kiadása tavaly nézőcsúcsokat döntögetett a szigetországban), és ez komoly anyagi veszteséget jelent a készítőknek.

A többi zsűritag nem olyan karizmatikus, és közel sem olyan kemény, mint amilyen Cowell, ők sokkal óvatosabban fogalmaznak egy-egy előadó produkciójának értékelésekor, mint a brutálisan, néha sértésbe hajlóan is őszinte bit. A helyettesnek így meg kell felelnie ennek a modellnek, és ha hinni lehet az MTV információinak, ez a személy nem más, mint Howard Stern lehet.

Az amerikai rádiózás fenegyereke nem arról híres, hogy visszafogná magát az éterben. Számos botránnyal és sajtóperrel kísért pályafutása során megsértett már mindenkit, aki él és mozog, véleményt nyilvánított az abortusztól elkezdve a zászlóégetésen át a pápa állítólagos náci múltjáig mindenről. Ha valóban ő kerülne be a negyedik zsűritag helyére, az a versenyzőknek túl sok jót nem fog jelenteni, hiszen Stern hetente űz gúnyt a magukat tehetségesnek tartó előadókból, és köztudott, hogy az ebben a műsorban feltűnt előadókat értéktelennek tartja.

Howard Stern
Howard Stern

"Ha én ültem volna ennek a nyomorult karaoke-műsornak a zsűrijében, azonnal fogyókúrára küldtem volna Carrie Underwoodot. Mellesleg, ha az Idol producerei megfizetnek, én beülök a műsorba, miért is ne?" Stern jelenleg a Syrius XM nevű rádió legnagyobb és legjobban fizetett sztárja, januárban lejáró szerződése 500 millió dollárról szólt, azaz évente 100 milliót keresett - pont annyit, amennyit Cowell visszautasított az Idolban.