Géza
1 °C
16 °C

Az Air, Dub Fx és Tiga is fellép a Volton

2010.04.06. 15:59 Módosítva: 2010.04.06. 16:13
Korábban már bejelentették a Massive Attack, a Prodigy, Billy Idol, Andy C, a Parov Stelar Band, Haydamaky, az N&SK, Ákos, a Quimby, az Omega és a Tankcsapda koncertjét is.

A francia elektronikus zene legfontosabb együttese, az Air is fellép az idei VOLT fesztiválon, de június 30. és július 3. között ott lesz Sopronban Dub Fx, a világ leghíresebb utcazenésze, és visszatér Tiga, a kanadai elektro-szupersztár is.

Az Air, Nicolas Godin és Jean-Benoit Dunckel duója 1995-ben állt össze Párizsban. Debütáló albumuk, a Moon Safari 1998-ban jelent meg. Az Air tavaly decemberben a budapesti Petőfi Csarnokban is fellépett.

A világ leghíresebb utcai muzsikusaként számon tartott Dub Fx a YouTube videómegosztó oldalon lett világsztár, dalait sokmillióan megnéztek-meghallgatták már a világhálón. A VOLT fesztiválon július 3-án szombaton éjjel fog fellépni produkciójával.

Az észak-amerikai klubkultúrát a kilencvenes években megreformáló elektro dj, Tiga Sopronban is pakolja majd a lemezeket. Az elektro, az acid és a tech house vonalon mozgó Tiga a kétezres években a Scissor Sistersnek, a Felix da Housecatnek, Nellynek, Mobynak, az LCD Soundsystemnek és a Depeche Mode-nak is készített mixet. A DJ Kicks albumok állandó remixere négy évvel ezelőtt adta ki bemutatkozó albumát Sexor címmel, ezért 2006-ben megkapta hazája, Kanada legnagyobb könnyűzenei elismerését, a Juno-díjat.

Az idei VOLT eddigi programjában már korábban ismertté vált nevek közé tartozik a Massive Attack, a Prodigy, Billy Idol, Andy C, a Kruder & Dorfmeister páros, a Parov Stelar Band, Haydamaky, az N&SK, a hazaiak közül Ákos, a Quimby, az Omega és a Tankcsapda.